MENÜ

Yaşar Aşçıoğlu'ndan ağır sözler!

Yaşar Aşçıoğlu, TFF Yönetim Kurulu’ndan istifasının perde arkasını FANATİK’e anlattı.

Yaşar Aşçıoğlu'ndan ağır sözler!

Önceki gün TFF’den istifa ettiğini açıklayan Aşçıoğlu, “Demirören, EURO 2016’ya giderken kafasına göre kimseye sormadan prim açıkladı. Gelinen nokta bu. O primlerin bir kısmı da ödenmemiş zaten. Bana verdiği yetkileri kullandırmadı, acilen istifa etmeli” dedi.

TFF Disiplin Kurulu tarafından yaptığı açıklamalar nedeniyle 5 yıl 2 ay hak mahrumiyeti alan ve önceki gün TFF Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Yaşar Aşçıoğlu’ndan gündeme damga vuracak açıklamalar. TFF Başkanı Yıldırım Demirören hakkında sert ifadeler kullanan Aşçıoğlu milli takımda yaşanan son skandalı değerlendirerek sözlerine başladı:

“Bilal Meşe olayı kabul edilir değil. Çirkin yakışıksız olay. Bu olayların nedenlerini araştırmak lazım. Arda’yı çıldıracak duruma ne getirdi, bunu sorgulamak lazım. Kalkıyorsun hiç kimsenin haberi yok, biz TFF Yönetimi’yiz. Demirören, soyunma odasına girip prim açıkladı. Spontane, kimseye sormadan, kendiliğinden. Sonra da bahsedilen prim tam olarak verilmedi, ben hala ne kadar olduğunu bilmiyorum. TFF, 3 kişiyle yönetiliyor. Cengiz Zülkifaroğlu, Servet Yardımcı ve Hüsnü Güreli... Gerisi dolgu malzemesi. Hiç kimsenin yetkisi yok.”

‘Volkan Babacan’ın ne işi var orada!’

Trabzon Başkanı’nı da aradım, istifa ettiğimi söyledim. Umuyorum ki Yıldırım bey de istifa ederek Türk futboluna hizmet eder. Milli takım uçağında yönetici yok doğru dürüst. Arda Turan’ın yaptığı çok ayıp. Türk geleneklerine uymaz, haklı bile olsa. Volkan Babacan’ın yaptığını da tasvip etmiyorum, biri havada bir karada. Birine bir maç, birine kafile dışı. Oradaki kardeşimiz gazeteci değil mi! Volkan neden orada o zaman. Sen Türk futbolunu iyi yönetimiyorsun kardeşim!”

‘Kupa bile veremiyor’

“Neden kupayı TFF Başkanı vermedi şampiyona. TFF Başkanı, Trabzon’un stat açılışına neden gelemedi? Bu soruların cevabı vardı. TFF düzgün yönetilmiyor. Kurulların içerisinde adalet diye bir kavram yok. Talimatla ceza veriliyor. ‘Sen sesini çıkarma, etliye sütlüye karışma. Cezanı kaldıralım’ dediler. Kabul etmedim. Benim işim ceza almışım, almamışım değil ki... Yıldırım Demirören aday olduğunda ben de adaydım, fakat geç kaldım. Demirören’den çok daha iyi yaparım bu işi.” Yaşar Aşçıoğlu’nun yerine Fuat Guguloğlu Yaşar Aşçıoğlu’nun istifasının ardından TFF’de Trabzonspor’u temsil edecek isim belli oldu. Bordo-Mavili kulübün de talebi üzerine Aşçıoğlu’dan boşalan koltuğa yedek üye Fuat Guguloğlu oturacak. Fırtına’nın eski başkanlarından Nuri Albayrak’ın yakın çalışma arkadaşı olan Guguloğlu, aynı zamanda ajans sahibi bir iş adamı. Trabzonspor’u bundan böyle TFF’de Guguloğlu yönetim kurulu üyesi olarak temsil edecek.

Yaşar Aşçıoğlundan ağır sözler



‘Kendi adamlarına kazandırıyor!’

“Tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi bendim. Fikir attım. Gelin Türkiye’yi tesisleştirelim. Bu benim için kolay bir iş. Bir gün Fatih Terim’e fikrimi anlattım. Her şehirde bir spor kompleksi yapabilecek gücümüz var. Ama yaptırılmadı, hiçbir yetki kullanamadım. Çivi çakmama bile müsaade edilmedi. Riva projesi çizilmiş, haberim bile yok. Daha ucuza eleman alacağım, mimar istediler. Buldum ama Demirören onaylamadı. 3 misli daha pahalı adamı, kendi adamı diye aldı.”

‘Cüneyt Çakır kumpas kurdu’

“Demirören’in babası, halası, ailesi benim dostumdur. Ancak yönetim tarzı doğru değil. Türk futbolu böyle yönetilmez. Futbolu iki topa vurmak sanmayın. Çok sosyal bir iş. Ben sporun içinden geliyorum. Bu işe dün girmedim. Amatör kulüp başkanlığından geliyorum. Futboldan anlamayan biri değilim. Koltuk işgal etmek için gelmedim, fakat önüm kesildi. 5 yıl 2 ay ceza verdiler, adam mı öldürdüm. ‘Trabzon’a kumpas kuruldu’ dedim. Yalan mı? Demirören kendi itiraf etti zaten.”

‘Bana mesajla ceza verdiler’

“Yıldırım Demirören’le TFF hayatı bitene kadar dostluğum bitmiştir. Bir arkadaş aracılığıyla, “Onun elini sıkmayacağım, söyleyin ona” dedim bir seyahat öncesi. Bu mesaj delil kabul edildi ve bana ceza verildi. Beni kafileden çıkarıp, disiplin kuruluna sevketti ve ceza aldım. Kurul kurul değil ki, Demirören’in maaşlı elemanları disiplin kurulunda. Burası eşe dosta maaş dağıtılan, araba tahsis edilen bir yer. Üst düzey TFF yöneticisinin şöfore ayakkabısını sildirecek kadar zayıf kişilerin olduğu bir kuruma dönüştü federasyon. Hâlâ aktif olarak devam ediyorlar.”

Metin Karabaş


Fenerbahçe'de 3 oyuncu gidebilir

Haberin Devamı
YORUM YAZ