MENÜ

"Yarışta biz de varız"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk adayı olarak sadece Fenerbahçe ve Trabzonspor'un gösterilmesinin kendilerini olumsuz yönde etkilemediğini belirtti.

"Yarışta biz de varız"

Sadece kendi maçlarıyla ilgilendiklerini belirten başarılı teknik adam, "Geçtiğimiz sezon da kimse bizi yarışın içinde görmüyordu. İnşallah yine hiç kimse bizi bu yarışın içinde görmez ve herkes şampiyon olduktan sonra farkeder bizi. Umarım yine böyle olur" dedi.

Haberin Devamı

KÖSTEK OLURLARSA KALMAMIN ANLAMI KALMAZ
Bursaspor'da mutlu olduğunu ancak kalması için tüm şehrin fedakarlık yapması gerektiğini belirten başarılı çalıştırıcı, "Ben burada mutluyum. Bursa benim için çok özel bir yer. Fakat, eğer bizler burada kalacaksak önümüze çok daha farklı ve büyük hedefler koymak zorundayız. Bunu koyarken de şehir olarak koymamız gerekiyor. Kulüp içinde organize olarak bir yere varmamız mümkün değil. Bu işi bir kent hareketi haline getirip bütünlük oluşturmak zorundayız. Ancak böyle bir ortam olursa, Bursaspor'da ben de uzun yıllar görev yapmak isterim. Ama daha farklı bir ortam karşımıza çıkar da, devamlı birileri bize köstek olmaya çalışırsa, şehir takımdan koparsa ve bazı kesimler başarısızlık için mücadele verirse bizim burada kalmamızın anlamı olmaz" dedi.

Haberin Devamı

VEDERSON: "ÖNEMLİ OLAN FARKINDA OLMAKTIR"
Bursaspor'un başarılı solbeki Gökçek Vederson, "Şampiyon ya da şampiyon adayı bir takımdaysanız elbette her zaman baskı olur. Önemli olan, aldığınız sonuç ne olursa olsun, işinizi farkında olarak yapmaktır. Ben baskıyı severim, hatta baskı altında daha iyi oynarım" dedi.

Bursaspor geçen sezon kazandığı şampiyonlukla, Türkiye'de yıllardır kimsenin başaramadığı bir ilki gerçekleştirdiğini belirter Gökçek Vederson, "Bu başarı, Bursaspor'a sportif bir saygı gerektiriyor. Takımın içine girdikten sonra, şampiyonluğun tesadüf olmayacak kadar gerçek olduğunu gördüm. Hak edilerek elde edilen bir başarı var ortada. Süper Lig'de bu sezon da yine şampiyonluğu istiyoruz. Baskıya gelince; şampiyon ya da şampiyon adayı bir takımdaysanız elbette her zaman baskı olur. Önemli olan, aldığınız sonuç ne olursa olsun, işinizi farkında olarak yapmaktır. Ben baskıyı severim, hatta baskı altında daha iyi oynarım" diye konuştu.

Öte yandan Wolfsburg'un Bursaspor'un tecrübeli sol beki Gökçek Vederson'u istediği öne sürüldü. İngiliz kaynaklı spor sitesi "insidefutbol.comöun verdiği haberde, Alman ekibinin, Bursaspor'a sezon sonunda 3 milyon euro teklif etmeye hazırlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İVAN ERGİC: "RAKİPLER DAHA DİKKATLİ"
Bursaspor'un başarılı futbolcusu İvan Ergiç, rakiplerinin son şampiyon oldukları için kendilerine karşı daha dikkatli oynadığını söyledi.

Takım içinde atmosferin çok iyi olduğunu vurgulayan Ergiç, bu sene de şampiyonluğa olan inançlarının tam olduğunu belirtti. Rakiplerin kendilerine karşı şampiyonluktan sonra daha dikkatli ve istekli oynadıklarını belirten Ergiç, "Her rakip tarafından daha fazla ciddiye alınıyoruz. Geçen yıla göre daha kaliteli bir takımımız var" dedi. İsviçre'de 1-2 takım şampiyonluk mücadelesi verirken Türkiye'de 5-6 takımın zirveye oynadığını ifade eden Ergiç, Bursaspor'un şampiyon olmasının bu gelişmede büyük payı olduğunu ifade etti. Anadolu'dan başka takımların da şampiyon olacağı söyleyen Ergic, "Türk futbolu bu sayede çok daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Emre KOŞAK/BURSA,(DHA)

YORUM YAZ