MENÜ

Yakup Aslan: Bana ceza verilmesi hukuk cinayeti!

PFDK'dan 45 gün hak mahrumiyeti cezası alan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, çarpıcı ifadeler kullandı.

Yakup Aslan: Bana ceza verilmesi hukuk cinayeti!

PFDK tarafından sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması suçlamasıyla 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezasına çarptırılan Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, durumun hukuk cinayeti gibi göründüğünü belirterek şunları söyledi:

"Benim söylediklerimin hepsi yanlış mı? Söylediklerimin hepsi yanlışsa benim basın sözcülüğü yapmamam gerekiyor o zaman. Bizim kulübe basın sözcüsü tayin etsinler ve ne söyleyeceğine de onlar karar versin. Benim bütün bir demecimi alıyor ve 'sportmenliğe aykırı' diyorlar. Benim ifade özgürlüğüm nerede kaldı o zaman. Sözlerimde hakaret içeren hiçbir unsur yok. Bana somut olarak hangi ifademin suç unsuru oluşturduğunu söylemeleri lazım. Bana ceza verilmesi hukuk cinayeti gibi görülüyor. Ama itirazımızı yapacağız."

Aslan, kulüp başkanı ve yöneticilerinin ceza kuruluna sevkedilmesinin ardından TFF'nin resmi sitesinden hemen açıklama yapmasını da eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu davranış tamamen ihsas-ı reydir. Bu durum hukuka aykırı bir durumdur. Daha önce aynı durumlarda federasyon yetkilileri, 'Disipline sevkedilen şahıslar hakkında konuşmak istemiyoruz. Bu disiplin kurulunu etkilemek olur' demişlerdir ve doğrusunu yapmışlardır. Ama bizim olayımızda hemen siteden açıklama yapabilmişlerdir. Bekleyip, disiplin kurulu kararından sonra konuşabilirlerdi. Bu kararların düzeltileceğine inanıyoruz. Bu şekilde Türkiye'de futbol barışının sağlanması mümkün değil. Daha önce de hakemi arayan yöneticiler olmuştur. Ankaragücü'nün eski başkanı Sayın Cemal Aydın mesela. Cemal Aydın'a ceza verildiğini hatırlıyor musunuz?"
İbrahim Hacıosmanoğlu'na rekor ceza

Haberin Devamı
YORUM YAZ