MENÜ

Yağlı Güreş Ligi Şampiyonu Orhan Okulu'ya coşkulu kutlama

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'ni şampiyon tamamlayan Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Orhan Okulu için Antalya Muratpaşa Belediyesi'nde tören düzenlendi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, çiçeklerle karşılanan ilk şampiyona kulüp adına 5 Cumhuriyet altını hediye etti.

Yağlı Güreş Ligi Şampiyonu Orhan Okulu'ya coşkulu kutlama

Er meydanında 'Paşa'nın Aslanı' lakabıyla anılan Orhan Okulu, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'ni şampiyon tamamladı. Mayıs ayında Manavgat Belediyesi 10'uncu Yağlı Pehlivan Güreşleriyle başlayan ve hafta sonu gerçekleşen 63'üncü Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleriyle sona eren 7 etaplı ligi, Okulu en yakın rakibinin 9 puan önünde 71 puanla lider tamamladı.

Haberin Devamı

Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin ilk şampiyonu Okulu, antrenörü Kemal Yılmaz ve bu yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan kategorisine yükselen Enes Doğan için belediyede kutlama töreni düzenlendi. Okulu'nun şampiyonluk kutlaması, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde gerçekleşti. Muratpaşa Belediyespor Başkanı Özcan Yılmaz'ın da yer aldığı törende Okulu ve Muratpaşa Belediyespor pehlivanları çiçeklerle karşılandı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, törende yaptığı konuşmada, sporcunun her yaşta yüksek bir disiplin ve gayreti ortaya koyan insan olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Başpehlivan Orhan Okulu gibi çok üst düzey sporcular ve onların izinden giden sporcular çok yüksek bir fedakarlığı ömür boyu yaparlar. Sadece kendileri değil aileleriyle birlikte yaparlar. Kendilerini Muratpaşa Belediyemizi çok iyi temsil ettikleri, bize onur ve gurur verdikleri, Ata sporumuza emek verdikleri için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Törenin sonunda hep birlikte kutlama pastası kesilirken Başkan Uysal, Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin ilk şampiyonu Okulu'ya Muratpaşa Belediyespor adına 5 Cumhuriyet altını hediye etti.(DHA)

YORUM YAZ