MENÜ

Yabancı sayımız fazla

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş'in yabancı futbolcu sayısının fazla olduğunu açıklaması, bordo mavili takımdaki yabancı futbolcuları telaşlandırdı.

Yabancı sayımız fazla

Trabzonspor’un KFC Uerdingen ile oynadığı karşılaşmanın ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Şenol Güneş, ekibinde 10 yabancı futbolcularının olduğunu hatırlatarak, "Bu sayı bizim için fazla. Bazı mevkilerde yığılmalar var. Onları da durumlarına göre değerlendireceğiz. Performanslarına göre bakacağız" ifadesini kullanarak bazı oyuncuların kiralık olarak gönderilebileceği mesajını verdi. Şenol Güneş’in bu sözleri Hollanda kampında bulunan defansta Sol Bamba, Cech ve Celustka, orta sahada Zokora, Alanzinho, Colman, Adrian ve Sapara, forvette ise Vittek ve Henrique arasında tedirginlik yarattı.

Haberin Devamı

GÖZLER İKİ İSİMDE

Şenol Güneş’in ‘bazı mevkilerde yığılma var’ diyerek işaret ettiği Trabzonspor'un orta sahasında 5 yabancı futbolcu bulunuyor. Şenol Güneş'in gözdeleri Zokora ve Colman'la Trabzonspor’a 5.5 milyon euro bonservis bedeliyle geçtiğimiz sezonun başında transfer edilen Adrian, hazırlık kampındaki performansı nedeniyle Alanzinho ve Sapara’nın önüne geçti.

Trabzonspor’un takımdaki yabancı sayısını azaltmak için kiralık verilecek futbolcular listesinin ilk sırasında Brezilyalı Alanzinho'nun yer alabileceği öne sürüldü. Geçen sezonun büyük bölümünü Gaziantepspor’da kiralık olarak geçiren ve gösterdiği performansla beğeni kazanan Sapara ise hazırlık kampındaki performansı ile göz doldurdu ve takımda kalma yolunda büyük aşama kaydetti. Güneş’in kamptaki hazırlık maçlarının ardından yabancılar hakkında kesin kararını vereceği bildirildi.

TRABZONSPOR'DAN FİKSTÜR ÇEKİMİNE ÖZERTEN TEPKİSİ

Trabzonspor, bugün yapılan 2012–2013 Spor Toto Süper Lig fikstür çekimine Futbol Federasyonu başkan vekili Ufuk Özerten’e tepki amacıyla temsilci göndermedi. Ufuk Özerten, geçtiğimiz aylarda maaşıyla ilgili tartışmalar sürerken Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’i hedef alan çok sert bir açıklama yapmış, "Başından beri, kişisel başarısızlıklarını örtme maksadıyla faturayı başkalarına kesme planına artık 'dur' denmesi gerekiyor. Çünkü Trabzonspor gibi 45 yıldır Türk futboluna yön veren bir camianın başkanı sorumluluk sahibi olmalı, ortalığı yangın yerine çevirip sonra da itfaiyeci rolü oynamamalıdır. Bunları da sempatik bir görünüm altında yaptığını düşünüyor, ancak böyle davranarak hem futbolumuzla alay ettiğinin hem de kendini komik duruma düşürdüğünün farkında olmuyor. Ona acıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Trabzonspor Kulübü’nden Ufuk Özerten’in bu sözleri üzerine yapılan açıklamaya ise, “Ufuk Özerten'in söylemleri ayda 50 bin liranın insanı ne hale getirebildiğinin en çarpıcı örneğidir” sözleri damga vurmuştu. Trabzonspor’dan yapılan açıklamanın altına imza atmayan Genel Sekreter Hasan Yener ise Başkan Sadri Şener tarafından pasifize edilmişti. Trabzonspor’un bugünkü kuram çekimine temsilci göndermemesi, “Ufuk Özerten ile aynı ortamda bulunulmak istenmemesi" olarak nitelendirildi.

Ömür AVCI/TEGELEN(Hollanda),(DHA)

YORUM YAZ