MENÜ

Ya son top olsaydı?

Fenerbahçe-Siena maçında Mirsad'ın son saniyelerde attığı şutun kameraya çarpması tartışmalara yol açtı. Fark büyüktü, ortalık karışmadı. Ama ya o şut maç kazanma topu olsaydı?

Ya son top olsaydı?

Fenerbahçe-Siena maçında, Sarı-Lacivertliler, 81-66 öndeyken Mirsad Türkcan bitime 13 saniye kala boş durumdayken üçlük denemesinde bulundu. Ancak top havadayken, NTV Spor’un ‘jimy jip’ denilen, yerden kontrol edilen ve yükseğe çıkabilen hareketli kamerasına çarptı. Kurallar gereği top Siena’ya geçerken Fenerbahçeliler duruma oldukça tepki gösterdi. Ardından Siena kullandığı hücumda basket bulunca maç 13 farkla bitti. Olası bir baskette fark 18’e çıkacak, maç en kötü olasılıkla 16 farkla bitecekti. Maçın kazanılmış olması olayı fazla büyütmedi belki ama akıllara şu soruyu getirdi. Ya o şut maç topu olsaydı? Yani Fenerbahçe 2 ya da 3 sayı geride olsaydı ve Mirsad’ın şutu kamera tarafından bloklansaydı neler olurdu? Ya da aynı şey rakip takımın başına gelse, ev sahibinin bilerek şutu engelletmeye çalıştığı düşünülecek,
kıyamet kopacaktı. Yayıncı kuruluşun, ileride daha büyük felaketler yaşanmaması adına gereken önlemleri alması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ