MENÜ

Ya Ospina ya Kostil

Beşiktaş, Samet Aybaba'nın çok istediği Kolombiyalı file bekçisi David Ospina'da ısrarını sürdürüyor. Ancak her türlü ihtimali gözönüne alan Siyah-Beyazlılar Benoit Costil alternatifini hazır bekletiyor.

Ya Ospina ya Kostil

Kalesini sağlama almak adına rotayı Fransa’ya çeviren Kartal, Nice’in David Ospina konusundaki direnişini kırmak için, ilk olarak İskoç eldiven Gregor’u Borsa’ya bildmişti. Bu hamleyle fiyat indirimi için blöf yapan Siyah-Beyazlılar’ın taktiği karşında Fransız ekibi, Ospina için belirlediği 4 milyon Euro’luk bonservis bedelini, 3 milyon Euro’ya çekmişti. Ancak dün gece Beşiktaş büyük bir hamle yaparak, başka bir Fransız kulübü olan Rennes’in 25 yaşındaki file bekçisi Benoit Costil için ciddi olarak görüşmelere başlayınca, Ospina Siyah-Beyazlı kulübe bir adım daha yaklaşmış oldu. Aybaba’nın 20 Temmuz’daki Manchester City maçında kalede görmek istediği yeni kaleci büyük bir ihtimalle Ospina olacak. Ancak her türlü ihtimali göz önüne alan Kartal, Benoit Costil alternatifini de hazır bekletiyor.

Haberin Devamı

37 maçta 42 gol yedi

Geçen sezon Rennes takımıyla 37 lig maçına çıkan Costil kalesinde 42 gol gördü. 1 kez kırmızı kart gören Fransız eldiven, 3 kez de sarı kart ile cezalandırıldı. Başarılı file bekçisinin kulübü ile 2014 yılının Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor. 2011-2012 sezonu başında Sedan’dan Rennes’e transfer olan Costil, özellikle geçen yıl sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ