MENÜ

Windows Store müjdesi!

Microsoft, Windows Store'a uygulama yükleyen geliştiricilerin işini kolaylaştıracak bir adım attı!

Windows Store müjdesi!

Windows Store'a uygulama yükleyen geliştiriciler, bugüne kadar ESRB, PEGI gibi yaş sınıflandırma yetkilileri için yaş sınırlarını kendileri seçiyorlardı. Microsoft'un kullanıma sunmaya başladığı yeni sistemde ise bu iş daha kolay olacak.

Haberin Devamı

Uluslararası bir sınıflandırma yetkilisi olan Age Rating Coalition'ın (IARC) sistemi sayesinde geliştiriciler, uygulamaları ve oyunları için bölgesel sertifikaları otomatik olarak alabilecekler. Böylece hem süreç hızlanacak, hem de geliştiriciler doğru kitleye ulaşabilecekler. Uygulamalarını ve oyunlarını mağazaya yüklemek isteyen geliştiriciler, bir dizi soruyu cevaplayacaklar. Bu şekilde uygulamanın kaba dil, şiddet ve korku öğeleri içerip içermediği belirlenecek.

Test tamamlandığında ACB (Avustralya), ClassInd (Brezilya), ESRB (Kuzey Amerika), PEGI (Avrupa), USK (Almanya) ve IARC (genel amaçlı) için yaş sınıflandırması yapılmış olacak.

Microsoft, IARC sisteminin Ocak ayında kademeli olarak kullanıma sunulacağını, sistemle ilgili Windows Store Dev Center üzerinden gönderilecek geri bildirimlerin değerlendirileceğini söylüyor.

Resimlerle: Material Design'a sahip en iyi 20 uygulama!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ