MENÜ

Whatsapp sözleşme maddeleri nelerr? Whatsapp nasıl silinir? Whatsapp kapanacacak mı?

Whatsapp uygulaması ile ilgili spekülasyonlar akıllı telefon kullanıcılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Konu ile ilgili olarak başta twitter olmak üzere hemen hemen tüm sosyal medya mecralarında çeşitli iddialar ve söylentiler mevcut. Peki yıllardır hemen hemen her akıllı telefon sahibinin kullandığı bu iletişim uygulaması ile ilgili sorun ne? Whatsapp ile ilgil bir sorun yok ancak facebook üzerinde de hakimeyiti olan whatsapp'ın ana hissedarları, whatsapp sözleşmesini revize etmek istiyor. Bu nedenle whatsapp kullanıcılarına bildirimler gitmeye başladı. Sözleşmesini revize etmeyenler 8 Şubat'tan itibaren whatsapp uygulamasını kullanamayacak. Bu gelişme sonrası birçok kullanıcı telegram uygulamasını indirmeye başladı. Peki bu işin aslı nedir? Whatsapp sözleşmesini neden yeniliyor? Bu soru ile birlikte cevabı merak edilen diğer konular şunlar: Whatsapp nasıl silinir? Whatsapp ücreti ne kadar olacak? Whatsapp ile ilgili merak edilenleri tek bir içerikte toplamaya çalıştık. Whatsapp uygulaması ile ilgili merak edilenlerin tamamı haberimizin devamında.

Whatsapp sözleşme maddeleri nelerr? Whatsapp nasıl silinir? Whatsapp kapanacacak mı?

Sosyal medya devi Facebook, WhatsApp kullanıcılarını kızdıracak yeni bir karara imza attı. Koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak. Burada tepki çeken nokta WhatsApp'ın yeni kurallarını 'koşulsuz' kabul ettirmek istemesi. Kullanıcılara bir seçenek bırakmayan WhatsApp, büyük bir tepkiye neden oldu. 8 Şubat tarihinde WhatsApp'ı açan kullanıcıların karşısına çıkacak ekranda yeni koşullar kullanıcılara sunulacak ve kabul edilmesi istenecek.

Haberin Devamı

Whatsapp sözleşmesi nedir?

WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp'ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gözler önüne seriyor. Üstelik veri paylaşımına izin vermeyecek kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar.

WhatsApp kullanmak isteyen herkes onay vermek zorunda

WhatsApp tarafından yapılan resmi açıklamalara göre onayla birlikte kullanıcılarının verileri, artık Facebook ile paylaşılacak. WhatsApp kullanmak isteyen herkes, bu onayı vermek zorunda kalacak alternatif bir seçenek uygulama içerisinde yer almayacak.

Whatsapp sözleşmesi nasıl kabul edilir, iptal edilir?

Haberin Devamı

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak. Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton WhatsApp uygulamasında yer almıyor.

Whatsapp sözleşme maddeleri nelerr Whatsapp nasıl silinir Whatsapp kapanacacak mı

Eş zamanlı WhatsApp kullanımı

WhatsApp bir yandan kullanıcıları kızdıracak kararlara imza atarken, diğer yandan uzun bir süredir beklenen bir özelliği de hayata geçiriyor. İlerleyen haftalarda kullanıma sunulması beklenen özellik sayesinde kullanıcılar birden çok cihazda eş zamanlı olarak WhatsApp hesaplarını kullanabilecek. İlk olarak WhatsApp Web üzerinden aktif hale gelmesi beklenen özellik, sonrasında mobil cihazlara da yansıyacak.

WhatsApp kullanıcıların hangi verilerini toplayabiliyor?

Hesap Bilgileri

Mesajlar

Bağlantılar

Durum Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Haberin Devamı

Toplanan veriler nasıl kullanılıyor?

Yan Hizmetler

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

Kurumsal Etkileşimler

YORUM YAZ