MENÜ

West Ham United, Slaven Bilic'in görevine son verdi

West Ham United, bu sezon 11 maçta sadece 2 galibiyet elde edebilen Slaven Bilic'in görevine son verdi.

West Ham United, Slaven Bilic'in görevine son verdi

West Ham United, bu sezon Slaven Bilic yönetiminde çıktığı 11 maçta sadece 2 galibiyet, 3 beraberlik elde etti ve 9 puanla 18. sırada yer aldı. Londra ekibi son maçında ise kendi evinde Liverpool'a 4-1 mağlup olmuştu.

West Ham United'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Slaven Bilic ile yollar ayrılmıştır. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu süre içerisinde, kulübün yoluna daha pozitif şekilde devam edebilmesi için değişimin kaçınılmaz olduğu kararını aldık " açıklaması yapıldı.

İlk aday David Moyes...

3 sezon önce Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra West Ham United'ın başına geçen Bilic'in yerine düşünülen ilk aday ise daha önce Everton ve Manchester United'ı çalıştıran David Moyes. Ayrıca Roberto Mancini ile 2003 ve 2006 yılları arasında takımı çalıştırmış olan Alan Pardew isimleri de İngiliz basınının iddiaları arasında yer alıyor.

Moyes'tan açıklama geldi

beIN SPORTS’a konuşan İskoç çalıştırıcı, Londra kulübünden henüz resmi bir teklif almadığını açıkladı. beIN SPORTS İngiltere'de yayınlanan Soccer Sunday programında soruları yanıtlayan David Moyes, "West Ham ile herhangi bir kontağım olmadı. Ancak her zaman söylediğim gibi eğer uygun zaman ve şartlar oluşursa tekrar bir kulüp çalıştırmayı tabiki istiyorum" dedi.

Zor günler geçiren meslektaşı Bilic'e sahip çıkan Moyes, "Eğer ben bir teknik adamın işini kaybetmesiyle göreve geleceksem bunu kesinlikle istemem. Bir boşluk doğarsa uygun zamanda teklifleri değerlendirebilirim. Ancak şu anda West Ham'ın başında bir teknik direktör var. Bilic de bir an önce takımının kötü gidişata son vermesi için elinden geleni yapmak istiyordur" diye konuştu.

Moyes ayrıca milli aradan sonra bir takımın başına geçip geçemeyeceğiyle ilgili de "Umuyorum ama şartların ne getireceğini bilemiyorum" ifadesini kullandı. 54 yaşındaki çalıştırıcı İskoç milli takımı hakkında da "Bir gün İskoçya'yı çalıştırmak istiyorum. Ancak şu an önceliğim kariyerime bir kulüp takımıyla devam etmek. Ülkem İskoçya'da uygun bir zamanda görev alabilirim" yorumunu yaptı.

2015 yılından bu yana West Ham'ın başında bulunan Slaven Bilic'in kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.


Fenerbahçe'de yönetimden sürpriz karar! Aykut Kocaman...


İlk sezon 7. olmuştu

Bilic'in West Ham United'ı ilk sezon etkileyici bir performans sergilemiş ve Premier Lig'de sezonu 7. sırada bitirmişti. Ancak geçtiğimiz sezon düşüşe geçen Londra ekibi, ligi orta sıralarda tamamlamış ve beklentilerin altında kalmıştı. Geçtiğimiz sezon sonunda da Bilic'le yolların ayrılacağına dair haberler İngiliz basınında yer almış ancak kulüp Hırvat teknik adamla yoluna devam etmişti.


Galatasaray'dan yıldız isme: Sakın imzalama...

Haberin Devamı
YORUM YAZ