MENÜ

Volkan Demirel derbiyi kaçırabilir

Fenerbahçe kaptanının, Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 41. maddesi gereğince PFDK'ya sevkedilmesi, başını hayli ağrıtacak.

Volkan Demirel derbiyi kaçırabilir

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası başkanvekili Mahmut Uslu'nun yanı sıra, kırmızı kart gören Caner Erkin ve gözlemci raporunda küfürlü ifade kullandığı yazılan Volkan Demirel'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi keyifleri kaçırdı. Bu isimlerden Uslu, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalar, Caner ise hakemlere yönelik, "Allah belanızı vermesin" ifadesinden dolayı disiplin kuruluna sevk edildi. Volkan'ın sevk gerekçesi ise koridorlarda hakem Bülent Yıldırım ve yardımcılarının arkasından, "İki tane o... çocuğunun lafıyla penaltımızı vermediniz" ifadesini kullanması.

41. maddeden sevkedilince...

Volkan'ın kurula sevk gerekçesinde Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 41. maddesinin baz alınması ise milli kaleciye yüklü bir ceza gelmesi ihtimalini artıyor. Çünkü ilgili maddede yaptırım "2-5 maç" ile tanımlanmış durumda. Ceza sınırının alt limiti 2 maç olan maddede üst sınır ise 5 maç. Eğer disiplin kurulu Volkan'ın savunmasını haklı bulmaz ve cezayı üst sınırdan verirse, Fenerbahçe'nin, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de deneyimli kaleciden 5 maçta mahrum kalması muhtemel.

Kupa maçları çok önemli!

Fenerbahçe için kötü senaryo hayata geçer ve Volkan 5 maç ceza alırsa, kupada yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynanacak maç, çok kritik bir sınav haline gelecek. Çünkü Volkan üst sınırdan ceza alması halinde, eğer Fenerbahçe turu geçerse, 23. haftadaki Galatasaray derbisine yetişecek. Türkiye Kupası çeyrek final maçları Galatasaray derbisinden önce, 4-5-6 Mart tarihlerinde oynanacağı için Volkan 5. maç cezasını kupada çekmiş olacak. Ancak Sarı-Lacivertliler, kupadan elenirse, cezanın üst sınırdan ceza gelmesi durumunda Volkan, Galatasaray derbisini kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Tahkim'e gidiyorlar

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'la yarın kupada oynayacağı son 16 maçının ardından Süper Lig'de sırasıyla Gaziantepspor (D), Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor (D) maçlarına çıkacak. Fenerbahçe'nin Tahkim Kurulu'na acil toplantıya çağırılması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ