MENÜ

Zirvenin adı değişmedi!

Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi’nde normal sezonun bitimine haftalar kala, ilk yarıda olduğu gibi, zirve değişmedi... Yenilmezliğini 20 maça çıkartan ve Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden Halkbank liderliğini fire vermeden sürdürdü. Sezon başında aldığı tek mağlubiyet sonrası, rakip tanımayan Fenerbahçe de zirveyi kimseye bırakmadı.

Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi’nde ikinci yarının başlamasını üzerinden 7-8 hafta geçmesine rağmen zirvenin adı değişmedi... Efeler Ligi’nde Halkbank kaldığı yerden devam etti. İlk yarının kapanış maçında zirve yarışında olduğu güçlü rakibi Fenerbahçe’yle karşılaşan Ankara ekibi, galip gelerek namağlup unvanını korumuştu. Bu durumu ikinci yarıda da korudu. Şampiyonlar Ligi’nde de Play-Off turunda son şampiyonu eleyerek yoluna devam eden Mavi-Beyazlılar, Efeler Ligi’nde 20. hafta geride kalırken, yenilmezliğini sürdürdü. Bu süreçte rövanşta Ziraat Bankkart ve Arkasspor deplasmalarında 1 puan bıraksa da sahadan 3-2 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe de yenilmedi

Zirve takipçisi Fenerbahçe de Halkbank karşısında aldığı tek yenilginin dışında, rakip tanımıyor. Geçen haftaki derbide uzun rallili geçen setlere rağmen Galatasaray’ı 2-1 geriden gelerek rövanşta da yenmeyi başardı. Avrupa’da da CEV Cup’ta yarı finale yükselen Kanarya, bu hafta da ligde zorlu Ankara deplasmanında Ziraat Bankkart’ı set vermeden yendi. Öte yandan Şampiyonlar Ligi’nde tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Ziraat Bankkart 3. sırada yer alırken CEV Challenge Cup’a veda eden Galatasaray ise 4. sırada, bu sezonun iddialı ekiplerinden Alanya da 5. sırada bulunuyor.

7 maçta sadece 1 set verdi

Sultanlar Ligi’nde Fenerbahçe ikinci yarıda oynadığı 7 maçta sadece 1 set vererek yoluna devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde de grubunu lider bitirerek direkt çeyrek finale çıkan Fenerbahçe’nin, sezonun 2. haftasında tek yenilgisini aldığı Eczacıbaşı maçının rövanşı ise, Avrupa maçları nedeniyle ertelenmişti. Kanarya ilk yarıda olduğu gibi zirveyi kimselere bırakmadı. Eczacıbaşı ve Vakıfbank 1’er mağlubiyet ve 55 puanla ise Fenerbahçe’yi zirve yarışında takibe devam ediyor.

Haberin Devamı

KupaVoley’de Dörtlü-Final eşleşmeleri belli oldu

2023-2024 voleybol sezonu Axa Sigorta Kupa Voley’de yarı final eşleşmeleri belli oldu. Kazananın Avrupa CEV Cup’a katılma hakkı elde edeceği KupaVoley’de kadınlarda Fenerbahçe, THY, Eczacıbaşı ve Vakıfbank, erkeklerde de Ziraat Bankkart, Arkas Spor, Halkbank ve Fenerbahçe Parolapara Dörtlü-Finale yükseldi. Dörtlü-Finaller, federasyonun belirleyeceği şehirde oynanacak.

YORUM YAZ