MENÜ

Zehra Güneş'te beklenen son! İmzayı atıyor

Avrupa voleybolunun en önemli takımlarından biri olan ve kazandığı kupalarla adından sıkça söz ettiren VakıfBank'ta forma giyen başarılı sporcu Zehra Güneş kararını verdi.

Zehra Güneş'te beklenen son! İmzayı atıyor

2022-2023 sezonuna Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nı kazanarak başlayıp 5 kupa hedefiyle yoluna devam eden VakıfBank, gelecek sezonun iç transfer çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

İLK KEZ YENİLDİLER

VakıfBank, Sultanlar Ligi'nin 10'uncu haftasında Fenerbahçe Opet ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele konuk takımın 3-1'lik galibiyetiyle sona erdi. Sarı-siyahlılar, Sultanlar Ligi'nde ilk kez mağlup oldu. Fenerbahçe Opet ise galibiyet serisini 8 maça yükseltti.

Zehra Güneşte beklenen son İmzayı atıyor

FLAŞ GELİŞME

Öte yandan Sultanlar Ligi ekipleri transfer için çalışmalarına şimdiden başladı. Voleybolun Sesi'ne göre; VakıfBank, milli yıldızı Zehra Güneş ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı.

ZEHRA İMZAYI ATIYOR

12 yaşından bu yana sarı-siyahlı takımın formasını giyen ve son 7 sezondur A Takım kadrosunda yer alan başarılı orta oyuncu, 2024-2025 sezonunda da VakıfBank’ın başarısı için ter dökecek.

KUPA KOLEKSİYONCUSU

Haberin Devamı

7 Temmuz 1999 İstanbul Kartal doğumlu olan Zehra Güneş, voleybola 12 yaşında VakıfBank’ta başladı. İki sene üst üste hem yıldız kategorisinde hem gençlerde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. 15 yaşındayken 2. Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir sezon kiralık olarak forma giydi. Aynı sezon hem PAF takım hem de genç takımda Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2015-2016 sezonu VakıfBank’ın 3. Lig’den 2. Lig’e şampiyon olarak yükselen ikinci takımında forma giydi. 2016-2017 sezonunda Beşiktas’a kiralanan Zehra, sezon sonunda VakıfBank Genç Takımı’yla yeniden Türkiye Şampiyonu oldu. 2017-2018 sezonundan bu yana VakıfBank A Takımı’nda oynayan Zehra Güneş, sarı-siyahlı formayla 3 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 3 CEV Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Ligi, 3 Kupa Voley ve 2 Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Zehra Güneşte beklenen son İmzayı atıyor

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER

Zehra Güneş, Yıldız Milli Takımı’yla dünya dördüncülüğü, Balkan ve EYOF şampiyonluğu, Genç Milli Takım formasıyla Avrupa üçüncülüğü, dünya dördüncülüğü, 23 Yaş Altı Milli Takımı’yla da dünya şampiyonluğu yaşadı. 1999 doğumlu orta oyuncu, A Milli Takım formasıyla 2018 FIVB Miletler Ligi ve 2019 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Zehra Güneş, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri’nde birinci olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları biletini kazanan Filenin Sultanları’nın kadrosunda yer aldı ve Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etti. Türkiye A Kadın Milli Takımı, 2023 FIVB Milletler Ligi’nde ve 2023 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanırken; Zehra Güneş iki turnuvanın da en iyi orta oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Zehra Güneşte beklenen son İmzayı atıyor

YORUM YAZ