MENÜ

Voleybol'da Play-Off zamanı!

Sultanlar ve Efeler Ligi’nde şampiyonluk yolunda Play-Off sürecine girildi... Normal sezon sonunda Halkbank erkeklerde, Fenerbahçe de kadınlarda zirvede yer aldı ve gelecek yıl CEV Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkı kazandı. Play-Off’ta heyecan bugün kadınlarla başlayacak. Fenerbahçe-THY, Eczacıbaşı-Vakıfbank eşleşmesinde, 2 galibiyet alan takımlar final etabına kalacak. Erkeklerde de yarın Halkbank-Galatasaray, Fenerbahçe-Ziraat Bankkart ilk maçlarını oynayacak.

Voleybol'da Play-Off zamanı!

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi’nde normal sezon tamamlandı, şampiyonu belirleyecek Play-Off sürecine girildi... Efeler Ligi’nde normal sezonun lideri, 1 hafta kala belli olmuş, KupaVoley’i müzesine 9. kez taşıyan Halkbank zirvedeki yerini garantilemişti. Mavi-Beyazlılar aynı zamanda CEV Şampiyonlar Ligi’ne de gelecek sezon için katılım hakkı elde etti. Sultanlar Ligi’nde ise 26 maçlık etabı tamamlanmasına rağmen, eksik maçlar nedeniyle normal sezonun lideri, daha sonra netleşti... Avrupa maçları nedeniyle ertelenen ve 28 Mart’ta oynanan Fenerbahçe-Eczacıbaşı ile Vakıfbank-Nilüfer maçları, sıralamayı belirledi... KupaVoley finalinde karşılaştığı ve yenerek 4. kez kupa sevinci yaşayan Fenerbahçe ile Eczacıbaşı 4 gün arayla bir de erteleme maçında kozlarını paylaştı. Bu maçta da Fenerbahçe galibiyete giderek liderliğini ilan ederken, Eczacıbaşı 3. sıraya geriledi, Vakıfbank ise 2. sırada normal sezonu bitirdi...

Haberin Devamı

2 galibiyet alan turu geçecek

Şimdi sıra Play-Off’a geldi... Normal sezonu ilk 4 takım arasında bitiren takımlar, Play-Off’ta 1-4.’lük, 5 ve 8. sırada yer alan takımlar ise klasman maçlarını belirlemek adına Play-Off 5.-8.’lik etabında mücadele edecek. Play-Off’ta heyecan önce Sultanlar Ligi’nde başlayacak. Normal sezonun lideri Fenerbahçe, Türk Hava Yolları’yla, Eczacıbaşı da Vakıfbank’la karşı karşıya gelecek. Bu eşleşmelerde 2 galibiyet alan takımlar final etabında şampiyonluk mücadelesi verecek. Kaybeden takımlar ise 3.-4.’lük mücadelesine çıkacak. Efeler Ligi’nde de yarın, normal sezonun lideri Halkbank ile Galatasaray, Fenerbahçe ile Ziraat Bankkart, seride 2 galibiyet almak için karşılaşacak. Avrupa Kupaları’na (Şampiyonlar Ligi, EuroCup, Challenge Cup) katılım hakkı da, Play-Off maçları sonrası belirlenen sıralamaya göre belirlenecek.

Haberin Devamı

Altekma ve Milas Efeler Ligi'nde

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin yeni takımları Altekma ve Milas Belediyesi oldu. Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Alpaslan Endüstri Erkekler 1. Ligi final etabı karşılaşmaları sona erdi. Final etabının ardından ilk iki sırada yer alan Altekma ve Milas Belediyesi takımları AXA Sigorta Efeler Ligi’ne yükselen takımlar oldular.

Voleybolda Play-Off zamanı

Kar voleybolunda Milliler’den gümüş

2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun üçüncü ve son ayağı olan Prato Nevoso Etabı’nda mücadele eden Kadın Kar Voleybolu Milli Takımımız organizasyonu gümüş madalya ile tamamladı. İtalya’daki turnuvada 1 numaralı seri başı takım olarak mücadele eden Simge Yalçın-Merve Çelebi-Yaren Sencel ve Dila Zeynep Şahin’den oluşan Kadın Kar Voleybolu Milli Takımımız, yarı finalde Çekya takımını 2-0 (15-9, 14-10) mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde ev sahibi İtalya takımıyla karşılaşan Milliler, rakibine 2-1 (12-15, 15-6, 15-10) mağlup oldu ve turnuvayı ikinci sırada gümüş madalya ile noktaladı. Kadın Kar Voleybolu Milli Takımımız, bu sonucun ardından Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda 2024 sezonunu 2 altın ve 1 gümüş madalya ile bitirdi.

Voleybolda Play-Off zamanı

YORUM YAZ