MENÜ

Voleybolda milli takım zamanı yükleniyor!

Olimpiyat yılında, ülkemizi bir kez daha temsil edecek olan ve geçen yıla damgasını vuran ‘Filenin Sultanları’na olan özlem Milletler Ligi’yle (VNL) sona erecek. Bu heyecana bu kez Filenin Efeleri de eklenecek. Erkek Milli Takımımız, tarihinde ilk kez Milletler Ligi’nde boy gösterecek.

Voleybolda milli takım zamanı yükleniyor!

Türk takımları için 2023-2024 sezonu, Sultanlar Ligi’nde şampiyonun belli olmasıyla sona erdi... Olimpiyat yılında, ülkemizi bir kez daha temsil edecek olan ve geçen yıla damgasını vuran ‘Filenin Sultanları’na olan özlem Milletler Ligi’yle (VNL) sona erecek. Bu heyecana bu kez Filenin Efeleri de eklenecek. Erkek Milli Takımımız, tarihinde ilk kez Milletler Ligi’nde boy gösterecek. İlk haftalarına Antalya’nın ev sahipliği yapacağı Milletler Ligi’nde kadınlarda maçlar 14 Mayıs’ta, erkeklerde de 21 Mayıs’ta başlayacak.

Haberin Devamı

Milletler Ligi’nin ve Avrupa’nın son şampiyonu unvanına sahip, aynı zamanda dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları, VLN’nin ilk haftasında 14-19 Mayıs’ta Antalya’da, ikinci haftasında 28 Mayıs-2 Haziran’da ABD’de, üçüncü haftasında da 11-16 Haziran’da Çin’de mücadele edecek. 16 takımın mücadele edeceği VNL’de üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar, finallerde mücadele etme hakkı kazanacak. Filenin Sultanları daha önce Paris 2024 olimpiyat kotasını almıştı.

Voleybolda milli takım zamanı yükleniyor

İşte Kadın Milliler’in geniş kadrosu...

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin, Sıla Çalışkan, Dilay Özdemir

Pasör çaprazları: Melissa Vargas, Alexia Karutasu, Tutku Burcu Yüzgenç, Defne Başyolcu

Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Meliha Diken, Derya Cebecioğlu, Saliha Şahin, Tuğba İvegin, Bianka İlayda Mumcular, İdil Naz Başcan

Haberin Devamı

Orta oyuncular: Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı, Kübra Akman, Yasemin Güveli, Bahar Akbay, Bengisu Aydın, Deniz Uyanık

Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş, Melis Yılmaz

LİGDE SADECE 1 YENİLGİ...

Geçen yıl, tüm engelleri aşarak Milletler Ligi’ne, tarihinde ilk kez katılma başarısı gösteren Filenin Efeleri de Milletler Ligi (VNL) 1. ayağında 21- 26 Mayıs’ta, Japonya’daki 2. haftada 5-9 Haziran’da ve Slovenya’daki 3. haftada da 18-23 Haziran’da mücadele verecek. Milletler Ligi aynı zamanda, dünya sıralaması puanına katkı sağlayacak ve Paris 2024’e bilet alan son 4 takımı belirleyecek.

Voleybolda milli takım zamanı yükleniyor


Filenin Efeleri’nin geniş kadrosu şöyle;

Pasörler: Arslan Ekşi, Murat Yenipazar, Arda Bostan

Smaçörler: Efe Mandıracı, Mirza Lagumdzija, Yiğit Gülmezoğlu, Burutay Subaşı, Efe Bayram

Orta Oyuncular: Vahit Emre Savaş, Mert Matiç, Faik Samet Güneş, Bedirhan Bülbül

Pasör Çaprazları: Adis Lagumdzija, Kaan Gürbüz

Liberolar: Volkan Döne, Berkay Bayraktar

YORUM YAZ