MENÜ

Voleybolda Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi'nde sona doğru

Erkekler Ligi'nde Halkbank rakiplerine fark atarak zirveye ambargosunu koydu. Normal sezon sonrası ilk 4 içinde yer alan ve Play-Off 1. etabında şampiyonluk mücadelesi verecek; Halkbank, Fenerbahçe ve Ziraat'in durumu netleşirken, 4.'lük yarışı sürüyor.

Voleybolda Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi'nde sona doğru

AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 25.hafta geride kaldı. 24 maçtır kaybetmeyen ve rakiplerine fark atarak, uzun süre önce zirveye ambargo koyan ve liderliğini garantileyen Halkbank dün ilk firesini verdi. Avrupa Challenge 2.'si Halkbank, İzmir temsilcisi Arkas adına kritik maçı 3-1 kaybetti ve tam 24 hafta sonra ilk mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı

Arkas'tan kritik galibiyet

Voleybolda Efeler Ligi ve Sultanlar Liginde sona doğru

Lig şampiyonluğu için takımların normal sezonu ilk 4 bitirmesi gerekiyor. İşte bu yolda Spor Toto'yla 4.'lük yarışına giren Arkas, lider Halkbank önünde önemli bir galibiyete imza attı. Bu sonuçla, Spor Toto'yla galibiyet sayılarını eşitleyen İzmir ekibi, puanını da 50'ye çıkararak 4. sıraya yerleşti. Son hafta maçlarında iki takımın alacağı sonuçlarla, Play-Off 1. etap biletini getirecek 4. sırayı kimin alacağı kesinleşecek. Arkas, Play-Off'a son sıradan girme şansı bulunan Cizre'yle, Spor Toto da Galatasaray'la karşılaşacak. Düşme hattında ise Avşar Afyon Yüntaş ve en yakın rakibinden 2 galibiyet gerinde bulunan Bingöl Solhan gelecek sezon Efeler Ligi'nde yer alamayacak.

Haberin Devamı

Lig kupası için 4 takım kesinleşti

Misli.com Sultanlar Ligi'nde son haftaya girilirken, puan durumunda erkekler ligine oranla daha net bir tablo oluştu. CEV Şampiyonlar Ligi'nde perşembe günü Fenerbahçe'yle yarı final maçına çıkacak Vakıfbank normal sezon lideri oldu. Kadınlar Ligi'nde ayrıca şampiyonluk mücadelesi verecek Play-Off 1. etabında yer alan ilk 4 takım da kesinleşti. Başta Vakıfbank olmak üzere Avrupa CEV Kupası şampiyonu Eczacıbaşı, Fenerbahçe Opet ve THY lig kupası için şansını sürdürdü. Avrupa Kupaları'na katılım şansı getirecek 5. ve 8. sırada yer alacak takımların mücadele edeceği Play-Off 2. etabında da PTT, Galatasaray, Kuzeyboru ve Aydın BŞB yer alacak. Puan durumunda son sırada yer alan Yeşilyurt küme düşerken, Nilüfer ile Karayolları arasındaki çekişme son haftaya taşındı.

YORUM YAZ