MENÜ

Voleybol Avrupa’da ‘ya tamam ya devam’ haftası!

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Süper Final’e çıkacak takımlar bu hafta belli olacak. Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve Ziraat Bankkart’ın yarı finalde mücadele ettiği Devler Ligi’nde rövanş maçları bugün ve yarın oynanacak. 3 temsilcimizin de avantajlı skor için deplasmanda oynadıkları ilk yarı final maçlarından galibiyet alamadan evine dönmüştü. Takımlarımız bu nedenle zorlu rövanş maçları oynayacak.

Voleybol Avrupa’da ‘ya tamam ya devam’ haftası!

Haftanın açılışını Fenerbahçe Opet yapacak. Grubunu lider bitirerek direkt çeyrek finale çıkma başarısı gösteren, bu bölümde de Alman temsilcisi Stuttgard’ı eleyen Sarı-Lacivertliler yarı finalde ise İtalyan ekibi Allianz Vero Milona’yla eşleşti. İlk maçı 3-0 kaybeden Kanarya, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Süper Final’e kalabilmek adına mutlak galibiyet almak için sahaya çıkacak. Rakibini 3-0/3-1’lik skorlarla yenmek zorunda olan Fenerbahçe’nin yoluna devam etmesi için bu da yeterli olmayacak. Kanarya ardından serinin eşitlenmesi nedeniyle oynanacak altın sette de İtalyan ekibine üstünlük sağlamak zorunda....

Haberin Devamı

Eczacıbaşı 3-0/3-1’le kazanırsa

Süper Final’de Yarınki programda ise Eczacıbaşı ve Ziraat Bankkart son şansını denemek adına sahaya çıkacak. Deplasmandaki ilk yarı final maçında Eczacıbaşı büyük bir fırsatı tepti. İtalyan ekibi Imoco önünde 2-0 üstünlük sağlamasına rağmen bunu koruyamayan Turuncu-Beyazlılar 3-2 mağlubiyet ve cebine koyduğu 1 puanla evine döndü. Eczacıbaşı da turu geçmek adına, mutlak galibiyet almak zorunda. Deplasmandan 1 puan taşıyan TuruncuBeyazlılar’ı 3-0/3-1’lik skorlu galibiyetler, Süper Final’e çıkmasını sağlayacak. 3-2’lik galibiyette ise turu geçen takımı altın set belirleyecek. Erkeklerde ise, tarihinde ilk kez yarı final gören Ziraat Bankkart ilk maçı 3-0 kaybetmişti. Kırmızı-Beyazlılar’ın turu geçmesi için öncelikle 3-0 veya 3-1 galip ayrılması ardından oynanacak altın sette rakibine üstünlük sağlaması gerekecek.

YORUM YAZ