MENÜ

VakıfBank başantrenörü Guidetti: Biz birlikte büyüdük!

Türk voleybolunda , CEV Şampiyonlar Ligi kupasını en çok kazanan takım unvanına sahip Vakıfbank 6. kez şampiyon olmanın sevincini yaşıyor. Dün yurda dönen Sarı-Siyahlılar'da bu başarıda büyük rol oynamış başantrenör Guidetti , "VakıfBank’ın başına ilk geçtiğimde genç bir adamdım. VakıfBank da genç bir takımdı. Biz birlikte büyüdük, bazı şeyleri başardık" dedi.

VakıfBank başantrenörü Guidetti: Biz birlikte büyüdük!

Türk takımlarının ilk kez karşı karşıya geldiği CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 yenerek üst üste 2’nci , toplamda da 6’ncı kez şampiyonluğa ulaşan Vakıfbank dün yurda döndü. Tüm ekip, şampiyonluk sevinci yaşarken 2008'den bu yana takımın başında bulunan ve Sarı-Siyahlı renklerle 27. kupa sevinci yaşayan İtalyan başantrenörü Giovanni Guidetti önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Tecrübeli çalıştırıcı , "Bizim için farklı bir sezon oldu. Yeni bir takımdık. Oldukça fazla sayıda maç kaybettik ama her seferinde daha güçlü dönmeyi başardık. Bu takımı kırılmaz bir obje olarak görüyorum. Bizi yerden yere çalabilirler ama asla kıramazlar. Bunu gösterdik " dedi

VakıfBank başantrenörü Guidetti: Biz birlikte büyüdük

'Ogün takımın gücünü gördüm '

Sultanlar Ligi yarı finalinde Fenerbahçe Opet’e kaybetmelerini n ardından geri dönüşlerini hatırlatan Gudetti , "Takımımın gücünü Fenerbahçe’ye 3- 0 kaybettiğimiz maçtan sonraki gün anladım. Fizik olarak çok yorgunduk , modumuz da düşmüştü ve çok kötü bir durumdaydık. Oyuncularıma, ’Kim antrenman yapmak ister? ’ diye sordum. Hepsi eksiksiz bir şekilde antrenmana çıkmak istediklerini söyledi. Ben de o gün takımımın gücünü gördüm " diye konuştu.

Haberin Devamı

'Şu anda iki ailem var'

Giovanni Guidetti , takımını n ikinci ailesi olduğunu vurgulayarak ,"Türkiye’ye 15 yıl önce geldim. Şu anda iki aile m var. VakıfBank’ın başına ilk geçtiğimde genç bir adamdım. VakıfBank da genç bir takımdı. Biz birlikte büyüdük, bazı şeyleri başardık. İlişkimiz evliliğe benziyor. Birlikte çok şey kazandık. Kulübümün bana olan tutkusundan ve benimle çalışma isteğinden son derece memnunum. Ben de aynı hisleri taşıyorum" ifadelerini kullandı.

VakıfBank başantrenörü Guidetti: Biz birlikte büyüdük

Bu arada bu sezon takımı şampiyon yapmak için kadroya eklenen dünya yıldızı Paola Egonu attığı 40 sayıyla hem maçın en skorer ismi hem de MVP'si seçildi.

YORUM YAZ