MENÜ

Transferde Paola Egonu bombası! Başkan açıkladı: Teklif yaptık, bekliyoruz

2021/22'de Dünya Şampiyonu olarak kusursuz bir sezon geçiren VakıfBank, kadın voleybolunun en büyük yıldızlarından biri olan Paola Egonu'yu kadrosuna katmıştı. Birçok turnuvadan sayısız ödül kazanan İtalyan yıldızın VakıfBank'tan ayrılacağı konuşulurken sürpriz bir gelişme oldu, kulüp başkanı 23 yaşındaki pasör çaprazına teklif sunduklarını duyurdu.

Transferde Paola Egonu bombası! Başkan açıkladı: Teklif yaptık, bekliyoruz

2021/2022 sezonunda mücadele ettiği tüm kupaları kazanan; Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak kusursuz bir sezon geçiren VakıfBank, kadın voleybolunun en büyük yıldızlarından biri olan Paola Egonu'yu kadrosuna katarak gücüne güç katmıştı. Büyük bir beklentiyle VakıfBank'a imza atan ancak kontrat yenileme opsiyonunu kullanmayacağının netleşmesiyle birlikte Türkiye defterini kapatmaya hazırlanan 23 yaşındaki pasör çaprazı ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE İLGİLENDİ

Imoco Volley'den VakıfBank'a transfer olmadan önce de Fenerbahçe'nin Egonu'yu kadrosuna katmak istediği iddia ediliyordu. Şimdi ise Il Veggente'nin haberine göre Fenerbahçe, yeniden Egonu'yu kadrosuna katmak için devreye girmiş durumda. Egonu için Fenerbahçe'nin yanı sıra iki talip daha bulunuyor. Bunlardan birinin Eczacıbaşı'ndan Maja Ognjenovic'i kadrosuna katmaya hazırlanan Pallavolo Scandicci olduğu belirtiliyor.

ESKİ HOCASI ÇALIŞTIRIYOR

Pallavolo Scandicci, teknik direktör açısından Egonu'yu kadroya katmak adına avantaj taşıyor. Egonu'nun daha önce de tanıştığı ve ilk Şampiyonlar Ligi zaferini yaşadığı Massimo Barbolini, Scandicci'nin başında yer alıyor.

MİLANO İHTİMALİ

Haberin Devamı

İtalya'dan bir diğer talip ise Milano'dan... Vero Volley, Fenerbahçe ve Scandicci kadar güçlü bir teklif sunamayacak olsa da Egonu'nun modaya olan büyük ilgisinin avantajını kullanmak istiyor. İtalyan oyuncunun buraya transferinin Armani ile olan işbirliği adına da avantaj sağlayacağı aktarılıyor.

BAŞKAN AÇIKLADI!

İtalyan basınında daha önce çıkan haberlere göre; İtalyan ekibi Vero Volley Milano Monza çok istediği Egonu transferinde büyük yol kat etti. Kulüp, dünyanın en iyi oyuncularından birini transfer ederek kalitesini yükseltmek istiyor. Haberde Vero Volley'in Egonu'nun menajerine ilk teklifi yakın zamanda bir festival öncesinde yaptığı yazıldı. Monza'nın transfer rakipleri arasında Scandicci de bulunuyor. Fakat Alessia Orro, Myriam Sylla gibi İtalyan milli takımının yıldızlarının Monza'da olması teklifi daha cazip hale getiriyor. Vero Volley ligde 3. sırada bulunuyor.

SON TARİH İÇİN SÜRE TANIDI

Gelen son haberlere göre İtalyan ekibi, Paola Egonu'nun kararını vermesi için bir son tarih belirledi. Paola'nın kararını vermesi için kısa süre tanındı. Öte yandan Paola Egonu'nun Vakıfbank'tan daha düşük rakamlarla bir kontrat yenileme teklifi bekliyor.

BAŞKAN MARZARI: 'TEKLİFİMİZİ YAPTIK, BEKLİYORUZ'

Vero Volley konsorsiyumu başkanı Marzari, Egonu'nun Milano'ya transferiyle ilgili açıklama yaptı. Imoco maçı sonrası başkan, "Ne yapmaya karar vereceğini göreceğiz, teklif yaptık. Bekliyoruz ama her şey bize bağlı değil. Benim açımdan bir İtalyanın, İtalyada oynaması iyi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN İLGİ İDDİASI

İtalya'dan gelen tekliflerin yanı sıra Egonu için İstanbul kulübü THY de talip oldu. Yeni sezon öncesinde kadroda büyük değişikliklere giden ve başantrenör Ze Roberto ile anlaşan THY, İtalyan yıldız için teklifte bulundu. Tuttosport'un haberine göre Egonu bu teklifi değerlendirmeye aldı. Türk Hava Yolları, Kanadalı pasör çaprazı Kiera Van Ryk'ın sözleşmesinin yenilenip yenilenmediğine dair resmi açıklama yapmadı.

YERİNE BOSKOVIC

Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden VakıfBank'ın sezon başında transfer ettiği Paola Egonu yerine transfer için çalışmalara başladığı iddia edilmişti. Sarı Siyahlılar'ın, Eczacıbaşı Dynavit forması giyen Tijana Boskovic'e transfer teklifinde bulunmaya hazırlandığı belirtildi.

PAOLA EGONU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? EGONU HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Haberin Devamı

İtalyan oyuncu Paola Egonu, 18 Aralık 1998’de Cittadella şehrinde doğru. 2013 – 2017 arasında Club Italia formasını terlettikten sonra Igor Novara’ya transfer olan Egonu burada; 1 İtalya Süper Kupası şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası şampiyonluğu ve 1 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra Imoco Conegliano’nun yolunu tuttu. Imoco ile de kupalarla dolu bir kariyer yaşayan Egonu; 3 İtalya Süper Kupası, 3 İtalya Kupası, 2 İtalya Ligi, 1 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası ve 1 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

İtalya A Kadın Milli Takımı formasını da giyen yıldız oyuncu milli formayla, 2017 FIVB Dünya Grand Prix’si ve 2018 Dünya Şampiyonası’nda gümüş, ülkemizde düzenlenen 2019 Avrupa Şampiyonası’nda bronz, 2021 Avrupa Şampiyonası’nda ise altın madalya kazanan takımların en önemli isimlerindendi. Egonu ayrıca, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda İtalyan Olimpiyat Takımı’nın bayrağını taşıyan sporculardan da biriydi.

Kariyerinde birçok bireysel ödülü de bulunan Egonu, 2015’te 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda en değerli oyuncu ve en iyi pasör çaprazı seçildi. 2018’de Montrö Volley Masters’ta ve İtalya Kupası’nda MVP ödülünün sahibi olan yıldız oyuncu, Dünya Şampiyonası’nın da en iyi pasör çaprazı seçildi. 2019’u İtalya Süper Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi en değerli oyuncusu olarak kapatan Egonu; 2021’de İtalya Kupası, İtalya Ligi, CEV Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda yine aynı ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

2021’deki bu performansı yıldız pasör çaprazına CEV’den “Yılın Oyuncusu” ödülünü de getirdi. 23 yaşındaki oyuncu geride bıraktığımız sezon ise İtalya Kupası’nda ve İtalya Ligi’nde en değerli oyuncu seçildi.

YORUM YAZ