MENÜ

Son dakika | Filenin Sultanları, Japonya'yı 3-1 mağlup etti

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda tarihi altın madalya kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde de yenilmezliğini sürdürdü. Filenin Sultanları Japonya'yı da yenerek altı da altı yaptı ve Paris Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi.

Son dakika | Filenin Sultanları, Japonya'yı 3-1 mağlup etti

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda tarihi altın madalya kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde de yenilmezliğini sürdürdü. Filenin Sultanları Japonya'yı da yenerek altı da altı yaptı ve Paris Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu 6. maçında Japonya'yı 3-1 yenerek 6’da 6 yaptı. Bu galibiyetle elemelerde namağlup yoluna devam eden Filenin Sultanları, üst üste de 21. zaferine ulaştı.

Son dakika | Filenin Sultanları, Japonyayı 3-1 mağlup etti

Japonya - Türkiye: 1-3

SALON: Yoyogi National
HAKEMLER: Vladimir Simonovic, İbrahim İsmail Alblooshi

JAPONYA: Seki, Hayashi, Koga, Watanabe, Yamada, Inoue, Fukudome (L), Nishimura (L) (Ishikawa, Hayashi, Wada, Airi, Miyabe, Tamaki)
TÜRKİYE: Elif Şahin, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Eda Erdem, Zehra Güneş, Hande Baladın, Simge Aköz (L), (İlkin Aydın, Cansu Özbay, Aslı Kalaç)

SETLER: 25-22, 22-25, 24-26, 12-25
SÜRE: 25', 27', 30', 20' (1 saat 42 dakika)

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu altıncı maçında ev sahibi Japonya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya etkili başlayan Japonya, Nishida ve Hayashi'nin etkili oyunuyla setin ortasında farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 12-6. Setin ikinci bölümünde milli takım Hande ve Eda ile etkili olsa da Japonya bu seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Japonya, Watanabe ve Inoue ile sayılar bulurken, milli takımda Melissa Vargas, hücumda skor yükünü çekti: 10-10. Bu bölümün ardından Japonya, üst üste 3 sayı bularak farkı 3'e çıkardı ve Türkiye'ye molayı aldırdı: 13-10. Bu bölümün ardından iki takım da karşılıklı seriler yakalarken periyodun son bölümüne Japonya, 20-18 önde girdi. Son bölümde İlkin Aydın'ın iyi servisleri sonucunda Eda Erdem ve Vargas ile sayılar bulan Filenin Sultanları, 5-0 seri yakalayarak seti 25-22 kazandı ve setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sete iki takım da hücumda hata yapmadan başladı. Periyodun ilk bölümü 7-7'lik eşitlikle geçildi. Bu bölümün ardından blok sayılarıyla etkili olan milli takım, 4-0 seri yakalayarak skoru 11-7 öne geçti. Setin ilerleyen bölümünde Ishikawa ile hem hücum hem de blok sayıları bulan Japonya, farkı 2'ye kadar indirdi: 15-17. Setin son bölümü büyük heyecana sahne oldu. 22-22 eşitliğin ardından Japonya üst üste 2 sayı alarak skoru 24-22'ye getirdi. Bu bölümün ardından üst üste 4 sayı bulan Türkiye, seti 26-24 kazanarak 2-1 öne geçti.

Haberin Devamı

Son sette etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye, baştan sona kadar önde götürdüğü seti 25-12'lik skorla alarak maçı 3-1 kazandı. Bu sonucun ardından elemelerde 6'da 6 yapan milliler, son karşılaşma öncesinde olimpiyatlara katılım hakkı elde etti.
Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu 7'nci ve son maçında yarın TSİ 10.00'da Belçika ile karşılaşacak.

21 maçlık galibiyet serisi!

Filenin Sultanları, Japonya’yı da devirerek üst üste 21. galibiyetine uzandı. Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Ay-yıldızlılar, Japonya’yı da 3-1 ile geçerek yenilmezlik serisini 21’e çıkardı.

Son dakika | Filenin Sultanları, Japonyayı 3-1 mağlup etti

BAKAN BAK'TAN A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI İÇİN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Japonya’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde ev sahibi Japonya’yı mağlup ederek olimpiyatlara katılmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İşte Filenin Sultanları, işte başarının. Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluklarının ardından Japonya’da düzenlenen Paris 2024Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde ev sahibi Japonya’yı yenerek olimpiyatlara katılmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımımızı kutluyorum. Dünya sıralamasında zirvede yer alan Filenin Sultanlarının Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da bizleri gururlandıracağına yürekten inanıyorum. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Filenin Sultanlarının başarılarının devamını diliyorum.”

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın elemelerdeki kadrosu şu şekilde:

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin

Pasör Çaprazı: Melissa Vargas

Smaçörler: Hande Baladın, İlkin Aydın, Ebrar Karakurt, Derya Cebecioğlu

Orta Oyuncular: Eda Erdem, Zehra Güneş, Kübra Akman, Aslı Kalaç

Liberolar: Gizem Örge, Simge Aköz, Ayça Aykaç

Son dakika | Filenin Sultanları, Japonyayı 3-1 mağlup etti

Filenin Sultanları'nın maç programı şöyle;

Eleme gruplarında ilk 2 sırada yer alan ülkeler, Paris Olimpiyat Oyunları’na kota kazanacak.

16 Eylül Cumartesi

Türkiye 3-0 Porto Riko 

17 Eylül Pazar

Türkiye 3-0 Bulgaristan 

19 Eylül Salı

Türkiye 3-1 Peru 

20 Eylül Çarşamba

Türkiye 3-1 Arjantin

22 Eylül Cuma

Türkiye 3–0 Brezilya

23 Eylül Cumartesi

13.30 Türkiye 3 –1 Japonya

24 Eylül Pazar

10.00 Türkiye  – Belçika / TRT SPOR

YORUM YAZ