Şimdi sahne Filenin Efeleri'nde!

Antalya’da voleybol heyecanı bu hafta da devam edecek... Filenin Sultanları’nın ardından bu kez sahneye Filenin Efeleri çıkacak. A Milli Erkek Voleybol Takımımız da tarihteki ilk Milletler Ligi sınavında alacağı kritik her galibiyetle, dünya sıralamasındaki yerini belirleyecek. Ay-Yıldızlılar aynı zamanda Milletler Ligi’nde kalıcı olmaya çalışacak. VNL’de Millilerimiz ilk maçında yarın Kanada’yla karşı karşıya gelecek.

Şimdi sahne Filenin Efeleri'nde!

2023’te Filenin Efeleri de başarılı bir yıl geçirdi. Adım adım hedefine giden A Milli Erkek Takımımız önce Avrupa Altın Ligi’nde şampiyonluk elde etti, FIVB Dünya Challenger Kupası’na katılmaya hak kazandı. Ve bu kupada sürekli finalden döndüğü başarıyı 2023’te yakaladı. Dünya Challenger Kupası’nı kazanmanın en büyük önemi ise, 2024 Milletler Ligi’ne katılmanın kapısını açmasıydı. Nitekim öyle oldu, Filenin Efeleri şampiyonluğa uzanarak, erkek voleybol tarihinde ilk kez Milletler Ligi gibi önemli bir turnuvada mücadele etme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Hedef Milletler Ligi’nde kalıcı olmak

2023’ün henüz başarıları unutulmamışken, yenileri eklenmeye hazır!... Filenin Sultanları’nın ardından bu kez Filenin Efeleri sahne alacak. A Milli Erkek Voleybol Takımımız, tarihinde ilk kez yer aldığı 2024 Milletler Ligi için sahaya çıkacak. Bu organizasyonun ilk haftasına kadınlarda olduğu gibi yine Antalya ev sahipliği yapacak. Yani Antalya mayıs ayında voleybola doyacak!. Filenin Efeleri için öncelik gelecek sezonda da bu turnuvada yer alabilmek adına en iyi dereceyi elde etmeye çalışacak. Puan durumunda ilk 8’e kalan takımlar final etabına, son sırada yer alan ülke ise Milletler Ligi’nden düşüyor. Öte yandan hazırlık sürecinde Sırbistan ve İtalya’yla hazırlık maçı yapan Erkek Milli Takımımız, Sırbistan’a 3-2, İtalya’ya da 3-1 kaybetti. Bu arada Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na gidecek son 5 takım, dünya sıralamasındaki yerine göre belirlenecek. Ve Milletler Ligi de bu sıralamaya etki eden bir organizasyon. Yani alınan her galibiyetin ötesinde mağlubiyet de puanı değiştirebiliyor. Bu nedenle alınan her sonuç çok kıymetli olacak. Şu ana kadar erkeklerde, Fransa, Almanya, Brezilya, ABD, Japonya, Polonya ve Kanada, olimpiyat bileti almayı başardı.

YORUM YAZ