MENÜ

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ECZACIBAŞI FİNALDE! (ÖZET) Eczacıbaşı Dynavit-Igor Gorgonzola Novara maç sonucu: 3-0

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Igor Gorgonzola Novara’yı konuk etti. Temsilcimiz 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında İtalyanlar'ı 3-0 devirerek finale yükseldi ve iki Türk takımının finalde kapışması kesinleşti. Eczacıbaşı'nın finaldeki rakibi Fenerbahçe-Vakıfbank eşleşmesinin galibi olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ECZACIBAŞI FİNALDE! (ÖZET) Eczacıbaşı Dynavit-Igor Gorgonzola Novara maç sonucu: 3-0

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Eczacıbaşı DynavitIgor Gorgonzola Novara’yı ağırladı. İtalya'da oynanan ilk maçı Igor Gorgonzola 3-2 kazanırken karşılaşmanın en iyi oyuncusu milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt seçilmiş, temsilcimizde en skorer isim 27 sayılık performansıyla Sırp pasör çaprazı Tijana Boskovic olmuştu. Eczacıbaşı, Sinan Erdem'de güçlü rakibini devirip final biletini almaya çalışıyordu.

Haberin Devamı

TÜRK FİNALİ OLACAK!

Turuncu-Siyahlılar zorlu maçı 25-22, 25-12 ve 25-20 skorla 3-0 kazandı ve finale yükseldi. Böylece CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk finalinin olacağı kesinleşti. Eczacıbaşı'nın rakibi Fenerbahçe-VakıfBank eşleşmesinin galibi olacak.

Eczacıbaşı Dynavit - Igor Gorgonzola Novara: 3-0

SALON: TVF Burhan Felek Vestel Voleybol
HAKEMLER: Mathias Ewald, Roy Bensimon
ECZACIBAŞI DYNAVİT: Hande, Yasemin, Boskovic, Voronkova, Jack-Kısal, Ognjenovic, Simge (L), (Yaprak)
IGOR GORGONZOLA NOVARA: Bosetti, Danesi, Ebrar, Carcaces, Chirichella, Battistoni, Fersino (L), (Ituma, Giovannini, Adams)
SETLER: 3-0 (25-22, 25-12, 25-21)
SÜRE: 78 dakika (25,23,30)

Hande Baladın: En başından beri hedefimiz buydu

Haberin Devamı

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Eczacıbaşı Dynavit, İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara’yı 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Müsabakanın ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Hande Baladın, “Zor bir maçtı bizim için. Novara’da oynadığımız ilk maçta maalesef 3-2 yenilgiyle dönmüştük. İlk maçta çok fazla basit hata yapmıştık. Açıkçası Novara’yı durduramamıştık. Burada kararlı çıktık sahaya. Bu kararlılığımızı da maçın başından sonuna kadar gösterme fırsatı yakaladık. Bugün çok iyi bir takım oyunu oynadık. O yüzden bütün takımımla gurur duyuyorum. En başından beri hedefimiz buydu” ifadelerini kullandı.

“Kazanacağımıza emindik”

İlk maçın ardından iyi bir motivasyon sağladıklarını vurgulayan Hande, “Maçtan sonra çok üzgündük yenilgi aldığımız için ama daha sonra elimizde fırsatın olduğunu da biliyorduk. Burada taraftarlarımızın önünde büyük bir destekle kazanacağımıza emindik. Çok da güzel net bir skorla bitti. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Simge Aköz: Bizim oyunumuz buydu

Müsabakanın ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Simge Aköz, “Deplasmanda zorlu atmosfer vardı. O atmosferde de aslında biraz baskıyı hissedip 3-2’lik mağlubiyet aldık. Ama aslında bizim oyunumuz buydu. Bugün bunu yansıttığımıza inanıyorum. Ara sıra inişler çıkışlar olur ama bugün çok güzel bir takım oyunu vardı ortada, güzel bir konsantrasyon vardı. Torino’dayız çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“İyi bir maç ortaya koyduğumuzun inancındayım”

Haberin Devamı

Turuncu-beyazlıların başarılı liberosu, hedeflerine adım adım gittiklerini aktararak şunları söyledi:
“Eczacıbaşı’nın hedefi her zaman şampiyonluktur. Bu stresi kendi üzerimizden atarak, aynı zamanda adım adım ilerleyerek daha iyi bir maç ortaya koyduğumuzun inancındayım. Bu takıma güzel yansıdı, finali garantiledik. Umut ediyorum çok güzel bir final maçı olacak.”

Beyza Arıcı: Finali getirmek gurur verici

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Beyza Arıcı, “Deplasmanda ilk maçı 3-2 kaybettik. İstediğimiz performansı gösterememiştik. Bugün burada 3-0 net bir skorla finale adımızı yazdırdık. Tekrar kulübümüze, Şampiyonlar Ligi Finali'ni getirmek gurur verici, güzel bir durum” ifadelerini kullandı.

'Daha kaliteliydik'

İlk maçta istedikleri performansı gösteremediklerini ve bu maça iyi hazırlandıklarını aktaran Beyza, sözlerini şöyle tamamladı: “İlk maçta hem blok defans anlamında hem diğer konularda gerçekten çalıştık. Burada neler yapmamız gerektiğini, bunlara odaklı geldik. Yaptığımız şeyleri daha iyi daha kaliteli yapmaya çalıştık. Bu da 3-0 net skoru getirdi.”

Haberin Devamı

YORUM YAZ