MENÜ

Şampiyon Vakıfbank! Fenerbahçe Opet-VakıfBank maç sonucu: 2-3

Kadın voleybolunda 2023-2024 sezonu, AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası ile başladı. 14. kez düzenlenen organizasyonda Fenerbahçe Opet ile VakıfBank karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Opet'i Altın Set sonucunda mağlup eden VakıfBank şampiyon oldu.

Şampiyon Vakıfbank! Fenerbahçe Opet-VakıfBank maç sonucu: 2-3

Fenerbahçe Opet, AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası için VakıfBank’la karşılaştı. Geçtiğimiz sezonu Sultanlar Ligi ve Şampiyonlar Kupası'nda şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, bu yıl 14.’sü düzenlenen 2023 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda VakıfBank ile mücadele ederken zaferi VakıfBank yaşadı.

Haberin Devamı

SALON: TVF Burhan Felek Voleybol

HAKEMLER: Ozan Çağı Sarıkaya, Ramazan Çevik

FENERBAHÇE: Meliha Diken, Eda Erdem Dündar, Drca, Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Stysiak (Gizem Örge, Meryem Boz, Cansu Çetin, Buse Ünal)

VAKIFBANK: Cansu Özbay, Gabi, Bahar Akbay, Thompson, Frantti, Zehra Güneş (Ayça Aykaç, Van Aalen, Carutasu, Busa)

SETLER: 25-23, 22-25, 25-22, 23-25, 12-15

SÜRE: 135 dakika (29, 29, 29, 29, 19)

Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Kupası maçında Fenerbahçe’yi 3-2 yenen VakıfBank, şampiyon oldu.
Karşılaşmanın ilk seti büyük çekişmeye sahne oldu. Arina Federovtseva ve Stysiak ile etkili olan Fenerbahçe, birinci seti 25-23 önde kapatarak durumu 1-0 yaptı.

İkinci sete VakıfBank etkili bir başlangıç yaptı. Sarı-siyahlılar, skoru 5-1 yapınca Fenerbahçe mola aldı. Moladan dönüşte oyun ritmini yavaş yavaş arttıran sarı-lacivertliler, bu sette ilk kez öne geçti: 14-13. Thompson’ın skorer kimliğiyle oyuna ağırlığını yeniden koyan VakıfBank, seti 25-22 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.

Haberin Devamı

Şampiyon Vakıfbank Fenerbahçe Opet-VakıfBank maç sonucu: 2-3

Üçüncü set oldukça dengeli bir oyuna sahne oldu. Bir ara Fenerbahçe farkı 4 sayıya çıkarsa da (15-11) VakıfBank, Gabi ile etkili olarak oyunda kalmayı sürdürdü. Ancak son bölümdeki bireysel hatalardan skor üreten sarı-lacivertliler, üçüncü seti 25-22 kazanarak yeniden öne geçti: 2-1.
Dördüncü setin ortalarına doğru oyunda üstünlüğü ele alan Fenerbahçe, Stysiak’ın etkili performansıyla skoru 15-11 yaptı. Zehra Güneş ve Thompson’ın sayılarıyla toparlanan VakıfBank, dördüncü seti 25-23 kazanarak skoru eşitledi: 2-2.

Şampiyon Vakıfbank Fenerbahçe Opet-VakıfBank maç sonucu: 2-3

Final seti karşılıklı hatalardan bulunan sayılarla başladı. VakıfBank farkı 3 sayıya (6-3) çıkarsa da Fenerbahçe rakibini yakalamayı (9-9) başardı. Final setinin son bölümü büyük çekişmeye sahne oldu. Thompson ile hücumda etkili olmayı sürdüren VakıfBank, seti 15-12 önde bitirdi ve maçı 3-2 kazandı. Geçen sezonu ligde şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe ile Kupa Volley kazananı VakıfBank’ı karşı karşıya getiren mücadeleden 3-2 galip ayrılan sarı-siyahlılar mutlu sona ulaştı.

Şampiyon Vakıfbank Fenerbahçe Opet-VakıfBank maç sonucu: 2-3

VAKIFBANK 5’İNCİ KEZ ŞAMPİYON

Haberin Devamı

Kadınlar Şampiyonlar Kupası karşılaşmasında Fenerbahçe’yi 3-2 yenen VakıfBank, organizasyonda ise 5’inci kez mutlu sona ulaştı. 2009 yılından itibaren düzenlenen ve daha önceki adı Türkiye Kadınlar Voleybol Süper Kupası’nda 2013, 2014, 2017 ve 2021 yılında şampiyonluğa uzanan sarı-siyahlılar, 2023 yılı Şampiyonlar Kupası'nı da müzesine götürmeyi başardı.

Süper Kupa'da 8’inci kez yer alan Fenerbahçe ise 4’üncü defa sahadan mağlup ayrıldı.

Şampiyon Vakıfbank Fenerbahçe Opet-VakıfBank maç sonucu: 2-3

Bakan Bak’tan VakıfBank’a tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Voleybol Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley Şampiyonlar Kupası finalinde Fenerbahçe Opet'i 3-2 mağlup ederek şampiyon olan VakıfBank'ı tebrik etti.
Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Voleybolumuzun güzide kulüplerinden Fenerbahçe Opet ile VakıfBank, Voleybol Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası finalinde muhteşem bir karşılaşmaya imza attı. Bu özel final maçında kupayı kazanan VakıfBank kadın voleybol takımını gönülden tebrik ederim. Fenerbahçe Opet Kadın voleybol takımı ise son ana kadar verdikleri mücadele ile büyük bir övgüyü hak ediyor. Sarı siyah takımın değerli sporcuları, teknik ekibi, yöneticilerini ve taraftarları kutluyorum.”

Haberin Devamı
Şampiyon VakıfBank kupasını aldı!

Şampiyon Vakıfbank Fenerbahçe Opet-VakıfBank maç sonucu: 2-3

 

YORUM YAZ