MENÜ

ÖZEL | VakıfBank'ta Cansu Özbay ve Aylin Acar'dan itiraf: Zorlu bir süreç

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın en çok kazanan takımı Vakıfbank’ın iki önemli ismi; Cansu Özbay ve Aylin Sarıoğlu Acar, FANATİK’e konuştu. Geçen yıl finalde kaçırdıkları 5. Dünya Kulüpler Kupası’nı bu kez kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi...

ÖZEL | VakıfBank'ta Cansu Özbay ve Aylin Acar'dan itiraf: Zorlu bir süreç

Türk voleyboluna bu sezon ilkleri yaşatan A Milli Kadın Takımı’nın ve Vakıfbank’ın başarılı pasörü Cansu Özbay, “Hedefimiz tekrardan şampiyon olup, kupayı müzemize getirmek. Geçen yıl, finalde İtalyan ekibi Imoco’ya kaybettik. Çok da iyi bir performans sergileyememiştik. Bu sefer çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Öncelikle final oynamak için mücadele edeceğiz. Finalde de önümüze kim gelirse gelsin, kazanmak için oynayacağız. Bu sezona kazanarak başladık, Süper Kupayı aldık. Ardından Eczacıbaşı maçımız vardı ondan galip geldik. Yenilmezlik serisi yakaladık ancak son olarak Fenerbahçe’ye kaybettik. Şu anda her şey yolunda. Zaten şu anda odaklandığımız; Dünya Kulüpler Şampiyonası” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kendime odaklanıp mutlu olacağım şeyler yapmaya çalışıyorum’

2023’e milli formayla Avrupa Şampiyonası’nda, Vakıfbank’la da Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ‘En İyi Pasör’ ödüllerin alan Özbay ayrıca, yoğun ve yorucu geçen bu süreçte mental anlamda nasıl motive olduğunu şöyle anlattı: ‘Kendimi motive edecek şeyler yapmaya çalışıyorum. Kendime yöneliyorum, sevdiğim şeyleri yapmaya odaklanıyorum. Çünkü hepimiz insanız ve dönem dönem mental anlamda yorulduğumuz oluyor. Gerçi hem milli hem de kulüp bazında o kadar iyi kulvarlarda mücadele ediyoruz ki, bu da elbette ister istemez büyük bir motive kaynağı. Çünkü hep kupaya ve kazanmaya odaklıyız. Tabii ki, kariyer başarısı anlamında motive olacağımız çok şey var ancak asla, sürekli çok iyi hissediyorum, çok motiveyim diyemem. Tabii ki, dönem dönem mental anlamda düşüşler yaşadığımda, kendime odaklanıp, mutlu olacağım şeyler yapmaya çalışıyorum. Kitap okumayı, müzik dinlemeyi, yeni yerler keşfetmeyi, merak ettiğim şeyleri araştırmayı çok seviyorum. Yoga yapmaya çalışıyorum. Yani ruhuma iyi gelecek şeylere odaklanmaya çalışıyorum açıkçası”.

Haberin Devamı

‘Telafisi olmayan maçlar olduğu için zorlu’

2013, 2017, 2018 ve 2021’de Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda kupayı müzesine taşıyan Sarı-Siyahlılar’ın liberosu Aylin Sarıoğlu Acar, “Sezon başında hedef koyduğumuz turnuvalardan bir tanesi; Dünya Kulüpler Şampiyonası. Umarım galibiyetle bitiririz ve kupayı ülkemize getiririz. Yine Eczacıbaşı’yla birlikte Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz. Yine iki Türk takımının bu turnuvada yer almasından dolayı ayrıca gururluyuz. Umarım bu turnuvayı da kupayla taçlandırırız. Rakipler zayıf diyemem. Çünkü herkes, oraya farklı bir mantalite ve farklı hazırlanarak geliyor. Telafisi olmayan maçlar olduğu için de zorlu bir süreç. Ancak maç maç düşünerek, en iyi oyunumuzu ortaya koyarak 5. kupayı kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL | VakıfBankta Cansu Özbay ve Aylin Acardan itiraf: Zorlu bir süreç

YORUM YAZ