MENÜ

Melissa Vargas kimdir? Melissa Vargas aslen nereli? Melissa Vargas kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe forması giyen Melissa Vargas, A Milli Kadın Voleybol Takımımızda sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İsveç maçında 112 km/h hıza ulaşan ve Tijana Boskovic'e ait olan servis hızı rekorunu kıran Vargas, Filenin Sultanları'nın en önemli isimleri arasında yer alıyor. Her maçta adından söz ettiren Vargas'ın hayat hikayesi ve özel hayatı merak edilirken "Melissa Vargas kimdir? Melissa Vargas aslen nereli? Melissa Vargas kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?" sorularının yanıtları da araştırılıyor. İşte detaylar...

Melissa Vargas kimdir? Melissa Vargas aslen nereli? Melissa Vargas kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe ve A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yıldızın Melissa Vargas'ın kariyeri ve biyografisi merak ediliyor. Milletler Ligi'nin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da yıldızını parlatan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Melissa Vargas, İsveç maçında 112 km/h hıza ulaştı, Tijana Boskovic'e ait olan servis hızı rekorunu kırdı. Bilindiği üzere 2021 yılında Türk vatandaşlığı alan Vargas'a, 9 Nisan'daki bir törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kimlik verildi. Türk vatandaşlığına geçmesiyle Melissa olan ilk adını Türkçeleştirerek Melisa olarak değiştirdi.

Haberin Devamı

Melissa Vargas kimdir? Melissa Vargas aslen nereli? Melissa Vargas kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

16 Ekim 1999’da Küba’da dünyaya gelen Melissa Vargas, voleybola 8 yaşında okul takımında adım attı. Lisede Cienfuegos Cuba takımıyla antrenmanlara çıkmaya başlayan Vargas, 12 yaşında alt yaş kategorilerinde Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. 2016-17 sezonunda Agel Prostejov takımına transfer olan oyuncu, 2018-19 sezonuyla birlikte Fenerbahçe’ye katıldı. 2022-2023 voleybol sezonu Misli.com Sultanlar Ligi Final etabının en iyi pasör çaprazı ödülüne layık görülen Vargas, aynı zamanda final etabının en değerli (MVP) oyuncusu seçildi. 

Melissa Vargas'ın voleybol kariyeri:

Lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımında forma giyen Vargas, 12 yaşındayken Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. sahada olan 12 kişiden en dikkat çeken Melissa Vargas’ın olduğu konusunda hemfikirdi. Melissa Vargas yeteneğiyle herkesin ilgisini çekerken Küba'daki kurallar sebebiyle istediği kulüplerle görüşemezdi. Polonya, Çekya ve Rusya gibi ülkelerle görüşmesine izin veriliyordu.

Haberin Devamı

Melissa Vargas Türk Milli Takımı'nı nasıl seçti?

Babası bir hentbol oyuncusu olan Vargas, voleybola 6 yaşında sokakta oynayarak başladı, 8 yaşında okul takımına katıldı. Okul takımında kazandığı başarılar sebebiyle "Küba'nın geleceği" olarak görülmeye başlandı. 12 yaşında Cienfuegos takımında antrenmanlara çıkmaya başlayan Vargas, Küba alt yaş voleybol millî takımlarında da oynadı.

2016 yılında bir sezon Çekya'da oynadı. Omuz sakatlığı geçirerek tedavi için ülkesine döndü. Ülkesindeki tedavi imkanlarından memnun kalmayarak eleştirmesi üzerine disiplinsizlik gerekçesiyle 2017'den başlayarak 4 yıl süre ile milli takımda oynamaktan men edildi. Bunun üzerine kendi isteğiyle bir İsviçre takımına transfer oldu.

İsviçre'ye sığınmacı statüsünde gitti. Bir sezon oynadıktan sonra, 2018 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. 9 Nisan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu ve TC kimliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eliyle kendisine verildi.

Melissa olan ilk adını Melisa olarak değiştirdi. 2022-2023 sezonunda Çin Ligi'nde Tianjin formasıyla oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geri döndü.

Haberin Devamı

İtalya'da düzenlenen 2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'na Küba kadın millî voleybol takımı üyesi olarak katılan sporcu, 2023'te Türkiye kadın millî voleybol takımına katıldı.

2023'de CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda İsveç'e karşı oynanan maçta 112km hızındaki servis ile Tijana Boskovic’e ait olan 111.4 km/h’lık servis hızı rekorunu kırmıştır.

Avrupa Şampiyonası'na damga vuran performans!

Melissa Vargas, Türk formasını giydiği ilk sezona, kariyerinin zirvesine çıktı. Sadece elde ettiği başarılarla değil, Ay-Yıldızlı takımımıza kattığı değerle de adeta gönüllerin ‘MVP’si oldu. Şampiyonada en hızlı servis dünya rekorunu Boskovic’in elinden alan Küba asıllı milli sporcu Vargas, Almanya (18), İsveç (19), Azerbaycan (20), Yunanistan (22), Belçika (27), çeyrek finalde Polonya (24), yarı finalde İtalya (26) maçlarının en skorer ismi olmakla kalmadı, finalde de Sırbistan’a 41 sayı atarak şampiyonluğu getirdi. 

Haberin Devamı

Melissa Vargas'ın Fenerbahçe başarıları:

2018-2019 Türkiye Kupası (Kupa Voley) İkinciliği

2018-2019 CEV Şampiyonlar Ligi Üçüncülüğü

2020-2021 Misli.com Sultanlar Ligi ikinciliği-2020-2021 Sezonu “En İyi Pasör Çaprazı” Ödülü

2021-2022 Misli.com Sultanlar Ligi - Misli.com Özel Ödülü

2022/2023 Spor Toto Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu

2022/2023 Misli.com Sultanlar Ligi şampiyonluğu,

2022/2023 AXA Sigorta Kupa Voley ikinciliği

YORUM YAZ