Filenin Sultanları'nın 7'de 7 yaptı! Türkiye - Güney Kore maç sonucu: 3-0
2025 Voleybol Milletler Ligi'nin İstanbul'da düzenlenen 2. haftasının 3. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Güney Kore'yi 3-0 mağlup etti. Ay-yıldızlılar bu sonuçla Milletler Ligi'nde 7’de 7 yaptı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 2025 Voleybol Milletler Ligi 2. haftasındaki 3. maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı 25-11, 25-13, 25-17'lik setlerle 3-0 kazanan milliler, yoluna kayıpsız devam etti ve 7’de yaptı. Bu önemli karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da takip etti.


Filenin Sultanları, son seti de 25-17 kazanarak maçı 3-0 kazandı.

Filenin Sultanları, Güney Kore önünde ikinci seti 25-13 kazandı.

Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında ilk seti 25-11 kazandı.

Milletler Ligi'nin yedinci maçı başladı.
Filenin Sultanları sahaya Saliha, Vargas, Elif, Deniz, Yaprak ve Berka altılısıyla çıktı.

Tarihte ilk kez İstanbul’da düzenlenen organizasyonda Türkiye - Güney Kore maçı, bugün (21 Haziran Cumartesi) 19:30'da başlayacak ve TRT Spor'dan yayınlanacak. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki Türkiye - Güney Kore karşılaşmasının canlı skor takibi ve detaylar haberimizde olacak.

İstanbul etabında ise rakiplerine set dahi vermeyen Milliler, Dominik Cumhuriyeti ve Kanada maçlarından 3-0'lık skorlarla galip ayrıldı. Filenin Sultanları, Güney Kore maçının ardından Brezilya ile karşılaşacak ve bu maç ile birlikte İstanbul etabını tamamlamış olacak.

İlk hafta karşılaşmalarının birinci maçında Fransa ile karşılaşan Sultanlar, rakibini 3-1’lik skorla mağlup etti. İkinci karşılaşmada Tayland’ı set vermeden 3-0 yenen Milliler, üçüncü sınavında Polonya karşısında 3-2 kazandı. Dördüncü maçında ev sahibi Çin ile karşılaşan Ay-Yıldızlılar, 2-1 geriye düştüğü bu müsabakadan da 3-2 galip ayrılarak ilk haftayı yenilgisiz tamamladı.

İlk haftayı 10 puanla üçüncü bitiren A Milli Takımımız, İstanbul etabında önce Dominik Cumhuriyeti'ni sonra da Kanada'yı 3-0'la geçerek 6'da 6 yaptı ve 16 puana ulaştı.

FIVB Milletler Ligi'nde ikinci hafta maçları tüm hızıyla devam ediyor. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ikinci haftanın üçüncü maçında İstanbul'da Güney Kore ile karşılaşacak.