MENÜ

Japonya-Türkiye maç sonucu:3-2

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, yeni antrenör Daniele Santarelli'yle ilk kritik sınavını Milletler Ligi'nde Japonya karşısında verdi. Setlerde 2-0 geriye düşen Filenin Sultanları, daha sonra toparlanarak skoru 2-2'ye getirdi. Final etabinda Japonya Filenin Sultanları'na şans tanımadı ve mücadeleyi 3-2 kazandı.

Japonya-Türkiye maç sonucu:3-2

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi'nde 3. hafta maçları için Tayland'da boy gösteriyor. Ay-Yıldızlılar; Japonya, Tayland, Brezilya ve Hırvatistan ile karşılaşacak. Türkiye, buradaki ilk maçında Japonya ile mücadele etti. Karşılaşmaya tutuk başlayan Milliler, ilk 2 seti Japonya'ya verdikten sonra sonraki iki seti alarak maçı final etabına taşımayı başardı. Ancak final etabında Japonya set başında farkı açtı ve final setini 15-9, maçı da 3-2 kazandı.

Haberin Devamı

SALON: Hua Mak
HAKEMLER: Ebrahim Ali Jaafar (Bahreyn), Pawel Burkiewicz (Polonya)
JAPONYA: Matsui, Nishida, Miyabe, Nagaoka, Ishikawa, Yamada, Fukudome (L) (Irisawa, Araki, Wada, Hayashi, Seki, Inoue)
TÜRKİYE: Elif, Hande, Zehra, Ebrar, Saliha, Eda, Gizem (L) (Cansu, Derya, İlkin)
SETLER: 25-23, 25-23, 21-25, 16-25, 15-9
SÜRE: 2 saat 19 dakika

Japonya-Türkiye maç sonucu:3-2

İLK SET SONUCU: 25-23 (Japonya)

İKİNCİ SET SONUCU: 25-23 (Japonya)

ÜÇÜNCÜ SET SONUCU: 25-21 (Türkiye)

DÖRDÜNCÜ SET SONUCU: 25-16 (Türkiye)

2-0 geriye düştüğümüz maçta setlerde 2-2 beraberliği yakaladık ve mücadele final etabına uzadı.

Millilerimizi sahaya çıktığı ilk 6'sı şöyle; Hande Baladın, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Saliha Şahin, Elif Şahin, Şahika Şahin

 16 takımın mücadele ettiği Milletler Ligi’nde üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar finallerde mücadele etme hakkı kazanacak. 2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri ise 12-16 Temmuz’da ABD’nin ev sahipliğinde Arlington şehrinde düzenlenecek.

Haberin Devamı

Japonya-Türkiye maç sonucu:3-2

ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ

Ligde 6 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunan A Milli Kadın Takımı, ilk iki hafta sonunda 3. sırada yer alıyor. Milletler Ligi'nde üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar, finalde mücadele etme hakkı kazanacak.

VARGAS VE SİMGE AKÖZ KADRODAN AYRILDI

2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, Tayland kadrosu belli oldu. Vargas ve Simge Aköz kadrodan çıkarılırken yerine Gizem Örge ile Meliha Diken dahil oldu. Santarelli'nin Vargas'ı dinlendirip final etabında kadroya dahil etmesi bekleniyor.

TAYLAND'DA YOĞUN İLGİ

Filenin Sultanları, Bangkok'taki havalimanı çıkışında yoğun ilgi ile karşılandı. Asyalı taraftarlar özellikle Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Hande Baladın ve Ebrar Karakurt ile fotoğraf çektirdi. Taraftarlar, Hande Baladın ve Zehra Güneş'e kendilerini tasarladıkları oyuncakları hediye etti.

ANTALYA'DA TEK MAĞLUBİYET

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin Antalya'da düzenlenen ilk haftasında oldukça iyi bir başlangıca imza attı. Filenin Sultanları bu süreçte Güney Kore'yi 3-0, Sırbistan'ı 3-1 ve İtalya'yı 3-0'lık skorlarla geçti. A Milli Kadın Voleybol Takımı oldukça iyi bir performans sergilemesine rağmen Amerika Birleşik Devletleri'ne 3-2 mağlup olarak, Antalya etabını tamamladı.

Haberin Devamı

HONG KONG'DA TEK YENİLGİ

Filenin Sultanları, Hong Kong'da düzenlenen ikinci etap maçlarında da iyi bir performans sergiledi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda'ya set vermedi. Ay-Yıldızlılar diğer maçta Polonya'ya 3-0 kaybetti. Filenin Sultanları ardından oynanan müsabakalarda Kanada'yı 3-0, Dominik Cumhuriyeti'ni ise 3-1'lik skorla mağlup etti.

Filenin Sultanları’nın VNL’nin üçüncü haftasındaki 14 kişilik kadrosu şu şekilde:

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin

Pasör Çaprazı: Ebrar Karakurt

Orta Oyuncular: Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Yasemin Güveli

Smaçörler: İlkin Aydın, Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, Saliha Şahin, Meliha Diken

Liberolar: Gizem Örge, Ayça Aykaç

Japonya-Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Haberin Devamı

Bugün Bangkok'ta oynanan ve saat 13.00'te başlayan Japonya-Türkiye maçı TRT Spor’dan naklen yayınlanıyor. Karşılaşma ile ilgili detaylar haberimizde...

Japonya-Türkiye maç sonucu:3-2

YORUM YAZ