MENÜ

İtalya'dan Paolo Egonu cevabı! Filenin Sultanları'na gönderme...

İtalya'nın yeni başantrenörü Julio Velasco, isim vermeden Filenin Sultanları hakkında örnek verdi. Egonu ve Antropova sorularına cevap verdi.

İtalya'dan Paolo Egonu cevabı! Filenin Sultanları'na gönderme...

İtalya’nın yeni koçu Julio Velasco, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Egonu ve Antropova hakkındaki soruya yanıt veren Velasco, isim kullanmadan Türkiye'yi örnek verdi.

Haberin Devamı

MAZZANTI SÖZLERİ

“Heyecanlıyım ve çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Çok önemsediğim bir şeyi söylemek istiyorum; aylar boyunca Davide Mazzanti'ye yöneltilen yorumların kesinlikle sert olduğunu düşünüyorum. Kendini çok karmaşık bir durumla karşı karşıya buldu. Döngüler bazen sona erer ve bu hususun anlaşılması gerekir. Beni tanıyan herkes, herkesi dinleyen, öğrenmeye devam eden biri olduğumu bilir, ancak pek çok farklı ilgi alanının olduğu bir milli takımı yönetmek için fikirlerin net ve kararlı olması gerektiğine inanıyorum. 1989 yılında erkek milli takımını devraldığım zamanki arzumla aynı.”

İtalyadan Paolo Egonu cevabı Filenin Sultanlarına gönderme...

KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR

İtalya başantrenörü Julio Velasco, hiç kimsenin vazgeçilmez olmadığını vurgularak şunları söyledi: "Her zaman herkesi dinlerim ama bir milli takımın yönetiminde net çizgilere ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Oyuncuların mavi formaya koşulsuz uygunluklarını vermeleri gerekiyor. Hepsi önemli ancak hiç kimse vazgeçilmez değildir. En iyi oyuncuların orada olması önemli.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ TAKLİT ETMEYECEĞİM

Egonu ve Antropova birlikte oynayacak mı sorusuna Velasco, Filenin Sultanları'ndan örnek vererek: "Ben klişelere karşı yeminli bir düşmanım, son kazananı (Türkiye'yi) taklit etme klişesi de dahil. Başantrenörlerin en büyük sorunu kötü oyunculara sahip olmak. Bana göre Egonu ve Antropova gibi oyuncuya sahip olmak en iyisi. İtalya'nın hücum yüzünden maç kaybettiğini hatırlamıyorum ama savunma ve servis karşılama yüzünden kaybettik. Çok güçlüler ama birlikte oynayamıyorlar. Takımda iyi servis karşılayan oyuncular bulmak önemli olacak. Belki antrenmanların ardından fikrimi değiştiririm, ancak bugün itibariyle işte böyle görüyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE MAÇI SONRASI İPLER KOPMUŞTU

İtalya, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde Filenin Sultanları'na üçüncülük maçında da Hollanda'ya yenildi. İtalya’nın yarı final maçını kaybetmesi takımda gerginliğe neden oldu. İtalyan basını, Hollanda maçından önce de Paola Egonu ve İtalyan başantrenör Davide Mazzanti’nin tartıştığını ve ikilinin arasına korkunç bir mesafenin girdiği yazılmıştı.

Haberin Devamı

İtalyadan Paolo Egonu cevabı Filenin Sultanlarına gönderme...

OLİMPİYAT BİLETİ ALAMADI

İtalya kadın voleybol milli takımı, Paris 2024 olimpiyat elemeleri için takım kadrosunu açıklarken, takımının yıldızı Paola Egonu kadroda yer almamıştı. İtalya basınında konuyla ilgili haberler 'Egonu milli takımdan ayrılıyor', 'Egonu, olimpiyat elemelerine katılmıyor', 'Mazzanti-Egonu, ayrılık kesin' şeklindeki başlıklarla haberlere yansıdı.

İtalya, Polonya'da oynanan olimpiyat eleme maçlarında başarısız oldu. Olimpiyat kotası için son maçta Polonya ile karşılaşan İtalya sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

İTALYA'NIN OLİMPİYAT İÇİN TEK ŞANSI KALDI

Paris vizesi alamayan İtalya'nın tek şansı kaldı. Olimpiyat Oyunları’nda toplamda 12 ülkeden takım yer alacak. Sadece 5 takım için kontenjan kaldı. 5 ülke 2024’teki FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nin ardından oluşacak dünya sıralaması ile belli olacak. 17 Haziran 2024'te dünya sıralamasında 2024 Paris Olimpiyatları’na hali hazırda bilet almış ülkelerin haricindeki takımlardan 1., 2. ve 3. sırada yer alan ülkeler Paris vizesi alacak.

Haberin Devamı

İtalyadan Paolo Egonu cevabı Filenin Sultanlarına gönderme...

YORUM YAZ