MENÜ

İşte Fenerbahçe'de Melissa Vargas gerçeği

Devre arasında Fenerbahçe'ye geri dönen Küba asıllı Türk oyuncusu Melissa Vargas takımın patlayıcı gücü olmuştu. Milli Takım'a çağrılması beklenen Vargas için Çin iddiası ortaya atılırken gerçek ortaya çıktı.

İşte Fenerbahçe'de Melissa Vargas gerçeği

CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank'a yarı finalde kaybeden Fenerbahçe Opet, rotayı Sultanlar Ligi'ne çevirdi. Bir yandan önümüzdeki sezonun planlamalarını yapan sarı-lacivertli kulübün Vargas ile ilgili Çin planmasının sekteye uğrayacağı iddia edilmişti. Yıldız pasör çaprazıyla ilgili gerçek ortaya çıktı.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'A ELENDİ

CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank eşine az rastlanır bir geri dönüşe imza attı. İlk maçta Fenerbahçe Opet’e 3-0 kaybeden sarı-siyahlılar rövanşı aynı skorla kazandı, ardından oynanan Altın seti de kazanarak Süper Final’de Eczacıbaşı Dynavit’in rakibi oldu.

20 MAYIS'TA TORİNO'DA

CEV Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon kupanın sahibini final-four formatı değil, Süper Final mücadelesi belirleyecek. İki Türk takımı Eczacıbaşı Dynavit ile Vakıfbank’ın kozlarını paylaşacağı mücadele 20 Mayıs’ta Torino’da oynanacak, sonuç ne olursa olsun kupa Türkiye’ye gelecek.

LİGDE KAZANDI

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 24. hafta, SigortaShop – Fenerbahçe Opet karşılaşması ile devam etti. TVF Başkent Voleybol Salonu’nda saat 14.00’te başlayan karşılaşmayı; Fenerbahçe Opet 25-21, 15-25, 18-25, 18-25 setlerle 3-1 kazandı ve haftayı 3 puanla tamamladı.

Haberin Devamı

VARGAS ÇİN'DE ŞAMPİYON OLDU

Sezona Çin'de başlayan Küba asıllı Türk pasör çaprazı Melissa Vargas, Çin Ligi’nin bitiminin ardından Ocak ayının ortasında İstanbul'a geri dönmüştü. Çin Kadınlar Voleybol Ligi’nde Tianjin Bohai Bank ile üst üste iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan Melissa Vargas, final serisinin ardından düzenlenen törende “En İyi Yabancı Voleybolcu” ödülüne layık görülmüştü. Başarılı performansıyla Çin’de sezona damga vuran yıldız isim, %61 ile hücum ettiği sezonu 49’u servisten ve 29’u bloktan olmak üzere 417 sayıyla “En Skorer Oyuncu” olarak tamamlamıştı.

İşte Fenerbahçede Melissa Vargas gerçeği

YENİDEN ÇİN'E GİDECEK

Vargas yeniden Çin ekibi Tianjin ile anlaştı. Anlaşmaya göre sezonun ilk yarısını Çin'de geçirecek olan Vargas, devre arasında Fenerbahçe'ye geri dönecek. Fakat geri dönüş tarihinin Mart ayına sarkacağı iddiaları dolaşsa bile bunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

OCAK'TA GERİ DÖNECEK

Yeni sezonda Çin Ligi'nin bitiş tarihi resmen duyuruldu. Çin Kadınlar Ligi Ekim-Ocak arasında oynanacak. Buna göre Vargas, Ocak ayında Fenerbahçe kadrosuna dahil olacak.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

Melissa Vargas, 2021 yılında Türk vatandaşlığı geçmişti. Vargas’ı Sırbistan Milli Takımı da kadrosuna dahil etmek istiyordu. Bu nedenle Sırbistan’da vatandaşlık verme konusunda bazı adımlar atmıştı. Ancak Vargas Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı seçti. Yıldız isim, A Milli Kadın Voleybol Takımı formasını giymek için sabırsızlandığını ve Türk Milli Takımı için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etmişti

Haberin Devamı

Vargas, Milli Takım'da oynamak için bekleme süresini doldurdu. Mayıs sonunda başlayacak FIVB Milletler Ligi'nde başantrenör Daniele Santarelli'nin kadroya dahil etmesi halinde Vargas, ay-yıldızlı formayı giyebilecek.

SÜPER LİG'E HANGİ TAKIMLAR YÜKSELECEK?

MAYIS'TA TÜRKİYE İLE MAÇA ÇIKABİLECEK

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından organize edilen Voleybol Milletler Ligi, 30 Mayıs'ta start alacak. Türkiye, ilk hafta Antalya’da organizasyonun ev sahipliğini üstlenecek. Filenin Sultanarı, 30 Mayıs-4 Haziran 2023 tarihleri arasında oynanacak ilk hafta müsabakalarında İtalya, ABD, Sırbistan, Tayland, Polonya, Güney Kore ve Kanada takımlarıyla karşılaşacak.

'TERZİC KAZAN'I ÇALIŞTIRACAK'

Haberin Devamı

Fenerbahçe Opet ile kulüple 1 sezon daha sözleşmesi bulunan Sırp başantrenör Zoran Terzic'in yeni adresi belli oldu. Dinamo Moskova Genel Direktörü Vladimir Zinichev, Zoran Terzic'in gelecek sezon Dinamo Kazan'ı çalıştıracağını açıkladı:

"Bu artık sır değil. Önümüzdeki sezon Dinamo Kazan'ı Zoran Terzic çalıştıracak. Takım oluşturmak ve güçlendirmek için büyük çaba harcıyorlar. Bunu takımımızda da hissediyoruz. Oyuncularımızdan birkaçı Kazan'la anlaştı."

"Terzic, Natalia Pereira'yı Kazan'a transfer etmek için büyük çaba sarf etti. Ancak Pereira, kulübümüzü evi olarak görüyor ve kalmaya karar verdi. Natalia, inanılmaz derecede mutlu olduğumuz takımımızda (Dinamo Moskova) önümüzdeki sezon oynamaya devam edecek."

YORUM YAZ