MENÜ

İlk yarının liderleri: Halkbank-Fenerbahçe

Efeler Ligi’nde liderin adını, son hafta oynanan Fenerbahçe-Halkbank maçı belirledi. İki yenilmez takımın mücadelesini kazanan Halkbank maç eksiğine rağmen zirvedeki yerini garantiledi. Sultanlar Ligi’nde ise 10.haftada kırılma anı yaşandı, Vakıfbank’ı yenen Fenerbahçe bu süreçte fire vermedi ve 2024’e lider olarak girdi

İlk yarının liderleri: Halkbank-Fenerbahçe

2024’ün yeni şampiyonlarının belli olacağı Efeler ve Sultanlar Ligi’nde sezonun ilk yarısı tamamlandı. Türk voleybolunun tarihi bir yıl yaşadığı 2023’ü geride bırakmaya hazırlanırken, 13 haftanın ardından kadınlarda son şampiyon Fenerbahçe Opet, erkeklerde de tek maç eksiği bulunan Halkbank devreyi lider olarak tamamladı. Efeler Ligi’nde lider, ilk yarının son haftasında; iki namağlup takım; Fenerbahçe ile Halkbank maçının sonucuyla belli oldu. Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı 4. bitiren Halkbank, güçlü rakibi Fenerbahçe’yi 3-0 yendi, 12’de 12 yaptı, Kanarya’nın yenilmezliğini sonlandırdı. 1 maç eksiği bulunmasına rağmen Halkbank 12 maçta 12 galibiyet ve 35 puanla ilk yarıyı zirvede tamamlamayı garantiledi. Fenerbahçe ise 13 maçta 12 galibiyet 34 puanla devreyi 2. sıra bitirdi. Halkbank son maçını yarın Hatay’la oynayacak. Mavi-Beyazlılar (3-1, 3-0) kaybetmesi durumunda galibiyetler eşitlenecek ancak puan farkıyla yerini koruyacak.

Haberin Devamı

SEZONUN İKİNCİ YARISI 5 OCAK’TA BAŞLIYOR

Sultanlar Ligi’nde zirvenin kırılma anı, 10.haftada yaşandı. Vakıfbank 10. haftaya kadar namağlup liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe karşısında ilk yenilgisini aldı, ardından da Aydın Büyükşehir Belediyesi deplasmanında 3-2’lik skorla alınan galibiyette 1 puan kaybetti. Eline büyük avantaj geçen Sarı-Lacivertliler de bu süreçte Vakıfbank zaferi sonrası fire vermedi, PTT, THY ve Çukurova’yı yendi. Sarı Melekler 13 maçta 12 galibiyet 37 puanla, 34 puana sahip takipçileri Vakıfbank ve Eczacıbaşı’nı geride bıraktı. Bu arada Efeler ve Sultanlar Ligi’nin 2. yarısı 5 Ocak’ta başlıyor.

KUPAVOLEY’DE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

2023-2024 voleybol sezonu Axa Sigorta Kupa Voley’de çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek final müsabakaları erkeklerde 13 Şubat 2024, kadınlarda ise 14 Şubat 2024 tarihinde oynanacak. Tek maç üzerinden oynanacak maçlar sonunda galip gelen 4 takım Dörtlü Finale yükselecek. Maçlar 2022-2023 sezonu lig sıralamasında üst sırada bulunan takımın sahasında oynanır.

Haberin Devamı

AVRUPA KUPALARI’NDA SON DURUM

Avrupa’da temsilcilerimiz yine şampiyonluk hedefine emin adımlarla ilerliyor. En büyük kupa; CEV Şampiyonlar Ligi’nde 4 hafta geride kalırken, erkeklerde Ziraat Bankkart namağlup lider, Halkbank ise tek yenilgiyle 2. sırada üst tur için büyük avantaj sağlamış durumda... Aynı şekilde kadınlarda da Fenerbahçe 4’te 4 yaparak zirvede yer alırken Eczacıbaşı ve Vakıfbank 1 yenilgiyle grup 2.’si konumunda bulunuyor. Diğer kupalarda ise Play-Off ve çeyrek final seviyesine gelindi. En büyük 2. kupa; CEV Cup’ta kadınlarda temsilcimiz kalmadı. Ancak erkeklerde Fenerbahçe ve Arkas Play-Off turuna yükseldi. Arkas, İspanya ekibi Rio Duero Soria’yla 9 Ocak, rövanşta 17 Ocak’ta, Fenerbahçe ise Ukrayna temsilcisi SC Prometey Dnipro’yla (İlk maç tarihi belli değil, rövanş 18 Ocak’ta) karşılaşacak. Avrupa Challenge Kupası’nda kadınlarda Nilüfer Belediyesi, erkeklerde Galatasaray çeyrek finale çıktı. Nilüfer, Romanya ekibi CSM Lugoj’la 10 Ocak’ta rövanşı da 18 Ocak’ta oynayacak. Galatasaray da Portekiz temsilcisi Fonte Bastardo Azores’le 9 Ocak’ta, rövanşta da 17 Ocak’ta karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

İlk yarının liderleri: Halkbank-Fenerbahçe

 

YORUM YAZ