MENÜ

Hande Baladın'ı yüzüne asit atmakla tehdit eden şahıs hakkında karar verildi

Filenin Sultanları'nın yıldız isimlerinden Hande Baladın, yüzüne asit atılma tehdidiyle karşı karşıya kalmıştı. Savcılık, yarıgya intikal eden dosya ile ilgili kararını verdi.

Hande Baladın'ı yüzüne asit atmakla tehdit eden şahıs hakkında karar verildi

Filenin Sultanları'nın başarılı voleybolcusu Hande Baladın'a, geçtiğimiz aylarda Mustafa Neşeli isimli bir şahıs tarafından "Yüzüne asit atacağım'" şeklinde tehdit dolu mesajlar gelmişti. Baladın'ın şikayeti üzerine saldırgan kişi, bu tehdidinden dolayı tutuklanmış, ardından da serbest kalmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Hande Baladın'a "Yüzüne asit atacağım" ifadesini kullanan Mustafa Neşeli'nin "Zincirleme silahla tehdit" suçundan 2.5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapsi talep edilmişti.

Hande Baladını yüzüne asit atmakla tehdit eden şahıs hakkında karar verildi

Hakim karşısına çıkan Neşeli, "Ben bipolar hastasıyım yazdıklarımdan dolayı pişmanım müştekiden özür diyorum" demiş ardından tahliye edilmişti. Mahkeme ayrıca sanık Mustafa Neşeli'nin akıl sağlığı raporu almasına karar vermiş ve dosyayı uzlaştırma büroya göndermişti.

DOSYA İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI

Hem Baladın hem Eczacıbaşı'nın şikayetçi olduğu Neşeli için karar belli oldu. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; asistli tehdit olayıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada dosya hakkında takipsizlik kararı verildi.

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

İddiaya göre, milli voleybolcu Hande Baladın'a, oynadığı Eczacıbaşı Dynavit takımına ve sponsor firmaya yönelik Mustafa Neşeli sosyal medya üzerinden tehdit mesajı içeren paylaşımlar yaptı.

Hande Baladını yüzüne asit atmakla tehdit eden şahıs hakkında karar verildi

Neşeli, aynı gün içinde farklı paylaşımlarla tehditlerini sürdürdü. Hande Baladın'a yönelik "Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben bunu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı...", "Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor.(...) Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bu paylaşımlar üzerine can güvenliğinden endişe duyan Hande Baladın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUM YAZ