MENÜ

Halkbank'tan çifte kupalı sezon!

Erkek voleybolunda her kupada mücadele eden Halkbank, bu sezonu çifte kupayla kapattı. Uluslararası arenada, Dünya Kulüpler Şampiyonası’na katılan ilk erkek takımı olan ve dünya 4.’lüğü elde eden Mavi-Beyazlılar, CEV Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasına girdi. Türkiye’de de zirveyi kimseye bırakmayan Halkbank, KupaVoley’i 9. kez müzesine taşırken, Efeler Ligi’nde de sadece 1 yenilgi alarak 10. defa şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Halkbank'tan çifte kupalı sezon!

Halkbank, bu sezon erkek voleybolunda, Dünya Kulüpler Şampiyonası, Avrupa CEV Şampiyonlar Ligi, Efeler Ligi ve KupaVoley olmak üzere 4 kupada da mücadele etti... Mavi-Beyazlılar ilkleri başardığı sezonu 2 şampiyonlukla kapattı. Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam eden Mavi-Beyazlılar, Hindistan’ın ev sahipliği yaptığı Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda ilk boy gösteren erkek takımı oldu ve dünya 4.’lüğü elde etti. Geçen yıl yarı finale kalarak tarihteki en iyi ikinci dereceye ulaştığı Avrupa’nın 1 numaralı kupası; CEV Şampiyonlar Ligi’nde de zorlu maçlara çıkan Halkbank, son 8 takım arasına girdi... Öte yandan Halkbank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2014’de finale kalan ilk takımdı.

Haberin Devamı

Play-Off’larda rakip tanımadı

Halkbank’ın mücadelesi ayrıca Türkiye’de de devam etti. Yoğun fikstüre rağmen, Efeler Ligi’nde normal sezonu lider tamamlayan MaviBeyazlılar, Play-Off’lar sonrası da şampiyonluğu göğüslerken, KupaVoley’de de kupayı müzesine taşıdı. Halkbank, Efeler Ligi’nde 2023-2024 sezonunda gösterdiği üstün performans ve sahaya yansıttığı takım ruhuyla 5 yıl aradan sonra bir kez daha adını zirveye yazdırdı. Sezon boyunca sergilediği istikrarlı oyunla başarılı sonuçlara imza atan Halkın Efeleri, normal sezonu 26’da 25 yaparak lider bitirken Play-Off’larda rakip tanımadı, yarı finalde Galatasaray’ı 2-0’la, finalde de bu yılki, en büyük rakiplerinden Fenerbahçe’yi 3-0’la eleyerek 10. kez lig şampiyonluğuna ulaştı. Halkbank ayrıca, 54’üncü sezonu geride kalan erkekler voleybol liginde en fazla şampiyonluğa sahip takım unvanını da sürdürdü.

Haberin Devamı

Kupaları en çok kazanan takım!

Türk erkek voleybolunun köklü kulüplerinden Halkbank ayrıca AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley’de de kupayı kimselere bırakmadı. MaviBeyazlılar çeyrek finalde bu sezonun çıkış yapan takımlarından Alanya’yı, yarı finalde Fenerbahçe’yi ve finalde de Arkasspor’u yenerek üst üste 2., toplamda da 9. KupaVoley’de şampiyonluk yaşadı. Halkbank, Efeler Ligi’nde olduğu gibi KupaVoley’de de ‘Kupayı en fazla kazanan takım’ unvanını elinde bulunduruyor.

‘Avrupa’da marka olma yolunda başarıyla devam ediyor’

Halkbank Genel Müdürü ve Halkbank Spor Kulübü Başkanı Osman Arslan 2023-2024 sezonunu değerlendirerek şunları söyledi: “Efeler Ligi’nde 10. kez şampiyonluğu elde ettik ve aynı zamanda Türkiye Kupası’nda da yine 9. kez şampiyon olduk. Geçtiğimiz yıl ise; Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 3. olarak Avrupa Kıtası’nı temsilen Hindistan’daki Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele ettik. Halkbank, Avrupa’da da bir marka olma yolunda başarıyla devam ediyor”. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun voleybol sporunu Türkiye’de çok iyi noktaya getirdiğini vurgulayan Arslan, “Voleybolda kadınıyla erkeğiyle önemli başarılara imza atıyoruz. Halkbank olarak, başta voleybol olmak üzere Türk sporuna destek olmaya ve altyapıya yatırım yapmaya devam edecek; ülkemize önemli sporcular kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ