MENÜ

Halkbank, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarı finalde!

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na katılan ilk erkek takımı olan Halkbank yarı finale yükseldi. Kupada dün kader maçına çıkan Mavi-Beyazlılar Brezilya ekibi Sada Cruzeiro’yu çekişmeli geçen setler sonunda 3-0 yendi. Temsilcimiz bugün son şampiyon İtalyan temsilcisi Sir Safety Susa Perugia’yla finale çıkma mücadelesi verecek.

Halkbank, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarı finalde!

Geçen yıl CEV Şampiyonlar Ligi’ni 3. sırada bitirdiği için Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından davet alan ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na giden ilk Türk erkek takımı olma başarısı gösteren Halkbank yarı finale çıkmayı başardı. Hindistan’ın Bengaluru şehrinin ev sahipliği yaptığı organizasyonun açılış maçında Japon ekibi Suntory Sunbirds’e yenilmiş ve yoluna devam etmek adına, B Grubu 2. ve son maçında Brezilya temsilcisi Sada Cruzeiro karşısında galibiyet almak zorundaydı... Nitekim rekabeti yüksek olan mücadelede ilk set ve 3. set kafa kafaya gitse de temsilcimiz Halkbank rakibini 26-24, 25-18, 28-26’lik setlerle 3-0 yendi, grup 2.’si olarak yarı finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

B Grubu’nda Japon ekibi Suntory Sunbirds ise lider olarak tur atladı. Halkbank’ın yarı finaldeki rakibi, geçen yılın şampiyonu İtalyan temsilcisi Sir Safety Susa Perugia oldu. Yarı final maçı bugün TSİ 14.30’da başlayıp TRTSporYıldız’dan naklen yayınlanacak. Diğer yarı finalde ise Suntory Sunbirds ile Itambe Minas TSİ 18.00’de karşı karşıya gelecek.

Halkbank, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonasında yarı finalde

YORUM YAZ