MENÜ

Halkbank dünya dördüncüsü oldu!

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na katılan ilk erkek takımı olan Halkbank Dünya 4.’sü oldu. Mavi-Beyazlılar, 3.’lük maçında grupta kaybettiği Suntory Sunbirds karşısında 2-0’lık üstünlük sağlasa da Japon rakibine karar setinde 3-2 yenildi, kürsüyü kaçırdı.

Halkbank dünya dördüncüsü oldu!

Geçen yıl CEV Şampiyonlar Ligi’ni 3. sırada bitirdiği için Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından davet alan ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na giden ilk Türk erkek takımı olma başarısı gösteren Halkbank Dünya 4.’sü oldu.

Haberin Devamı

2-0’lık üstünlüğü koruyamadı

Hindistan’ın Bengaluru şehrinin ev sahipliği yaptığı organizasyonda B Grubu’nu 2. sırada bitiren Halkbank yarı finalde A Grubu’nun lideri son şampiyon Sir Safety Susa Perugia’ya kaybetmiş, final şansını yitirmişti. Dün bronz madalya maçına çıkan ve grupta karşılaştığı Suntory Sunbirds’le eşleşen Mavi-Beyazlılar mücadeleye iyi bir giriş yapıp, 2-0’lık öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı. Japon rakibinin maçı karar setine taşımasına engel olamayan Mavi-Beyazlılar sahadan 3-2 yenik ayrılarak kürsünün dışında kaldı. Halkbank her şeye rağmen tarihte ilk kez mücadele ettiği Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı 4. bitirerek yine gururlandırdı.

Şimdi sıra kadınlarda

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda erkeklerin ardından kadınlarda kupa sahibini bulacak. Çin’in ev sahipliği yapacağı 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda ilk maçlar 13 Aralık Çarşamba günü oynanacak. 1994’ten sonra 2010’da yeniden voleybolda etkinlik takvimine giren Dünya Kulüpler Şampiyonası’na Türk kadın voleybolu adeta damgasını vurdu. En çok şampiyonluk ve en çok madalya kazanan takımlar listesinin başında Vakıfbank (4 altın, 2 gümüş, 2 bronz/8 kürsü) yer alıyorken, Eczacıbaşı Dynavit (2 altın, 1 gümüş, 2 bronz/5 kürsü) onu takip ediyor. Listede ayrıca ilk şampiyonluk kupasını kazanan Fenerbahçe de (1 altın. 2 bronz/3 kürsü) bulunuyor.

Haberin Devamı

Vakıfbank’ın grubunda ilk Vietnam kulübü!

Şampiyonada Vakıfbank ile Eczacıbaşı ülkemizi temsil edecek. CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanına sahip Vakıfbank 5. kez altın madalyayı kazanmak için B Grubu’nda bu organizasyona katılan ilk Vietnam kulübü olan Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu Sport Center Women’s Club ve Güney Amerika şampiyonu Brezilya temsilcisi Dentil Praia’yla karşı karşıya gelecek.

Eczacıbaşı, Vargas’ın takımına karşı

A Grubu’nda yer alan Eczacıbaşı Dynavit de Güney Amerika Şampiyonlar Ligi 2.’si Brezilya ekibi Gerdau Minas ve ev sahibi ülkeden Çin Ligi şampiyonu Tiajin Bohai’yle karşı karşıya gelecek. Tiajin Bohai aynı zamanda, 2023 Milli sezonunda ilk kez Ay-Yıldızlı formayı giyen ve herkesi kendine hayran bırakan Vargas’ın takımı... Vargas, sezonun bir bölümünü Çin Ligi’nde geçirdikten sonra Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe’yle sezonu tamamlıyor- 6 takım 2 grupta mücadeleği şampiyonada A ve B grubundan en iyi iki takım yarı finale yükselecek.

Haberin Devamı

Halkbank dünya dördüncüsü oldu

YORUM YAZ