MENÜ

Halkbank dünya arenasında

Türkiye’yi FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda temsil edecek ilk erkek takımı olan Halkbank 6 Aralık’ta dünya arenasına çıkacak. Hindistan’ın ev sahipliği yapacağı turnuvada B Grubu’nda yer alan Mavi-Beyazlılar, Japonya’nın Suntory Sunbirds ve Brezilya’nın Sada Cruzeiro Volei takımlarıyla mücadele edecek.

Halkbank dünya arenasında

Efeler Ligi’nde namağlup lider durumda bulunan ve CEV Şampiyonlar Ligi’ne de İtalyan ekibi Gas Sales Daiko Piacenza’yı deplasmanda yenerek başlayan Halkbank şimdi de ülkemizi ilk kez temsil edeceği FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele etmek için gün sayıyor... Geçen yıl CEV Şampiyonlar Ligi’ni 3. sırada bitirdiği için Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından davet alan ve bu organizasyona katılma onuruna erişen ilk Türk erkek takımı olma başarısı gösteren Mavi-Beyazlılar, 6-10 Aralık tarihleri arasında tarihi kupayı ülkemize getirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Hindistan’da Bangalore kentinin ev sahipliği yapacağı 2023 Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Halkbank, İtalya, Brezilya, Japonya gibi dünyanın dört bir yanındaki en iyi voleybol ülkelerinin köklü kulüpleri ile yarışarak ülke tanıtımına da katkı sağlayacak B Grubu’nda yer alan Halkbank, Japonya’nın Suntory Sunbirds ve Brezilya’nın Sada Cruzeiro Volei takımlarıyla mücadele edecek. MaviBeyazlılar ilk maçını, 6 Aralık’ta Suntory Sunbirds ile yapacak. 6 takım 2 grupta mücadele edecek. Maçların ardından A ve B grubundan en iyi iki takım yarı finale yükselecek.

Halkbank dünya arenasında

Galatasaray'a deplasman sürprizi

Efeler Ligi’nde Fenerbahçe ve Halkbank’ın yenilmezlik serisi sürüyor. Ancak 6.haftadaki Galatasaray derbisi sonra da 7.haftada Ziraat Bankkart karşısında 1 puan yitiren Fenerbahçe, liderliğini Halkbank’a bıraktı. Bu sezon başarılı sonuçlar alan ve sadece Fenerbahçe karşısında aldığı 1 yenilgi alan Alanya zirve takibine devam ediyor. Bu haftadan sonra Halkbank, Galatasaray, Ziraat Bankkart gibi takımlarla karşılaşacak Alanya şu ana kadar fikstürü çok iyi kullandı. Galatasaray ise sürpriz bir deplasman yenilgisi aldı. SarıKırmızılılar ilk yarının bitimine az bir zaman kala, Develi’ye 3-2 kaybetti, 2. mağlubiyetine uzandı. Galatasaray’da ligde son 3 maçını, ligin ilk 4 sırasında bulunan Alanya, Halkbank ve Ziraat Bankkart’la karşı karşıya gelecek. Sultanlar Ligi’nde de 10 hafta geride kalırken, maç fazlasıyla zirvede yer alan Vakıfbank yerini korudu ancak yenilmezlik unvanını kaybetti. Son şampiyon Fenerbahçe’yi ağırlayan Sarı-Siyahlılar, güçlü rakibi karşısında ilk yenilgisini aldı. Böylece Sultanlar Ligi’nde namağlup takım kalmadı.

Haberin Devamı

Halkbank dünya arenasında

YORUM YAZ