MENÜ

Giovanni Guidetti'den olay Fenerbahçe itirafı: Herkes bizden nefret edecek

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'yi muhteşem bir geri dönüşle mağlup ederek adını finale yazdıran VakıfBank'ta başantrenör Guidetti zaferin perde arkasını anlattı.

Giovanni Guidetti'den olay Fenerbahçe itirafı: Herkes bizden nefret edecek

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'yi muhteşem bir geri dönüşle mağlup ederek adını finale yazdıran VakıfBank'ta başantrenör Guidetti zaferin perde arkasını 4Bir4Bir programına anlattı. İtalyan başantrenör takıma izlettirdiği videonun detaylarını açıklarken 'Mavi Gün' planından bahsetti. Guidetti öte yandan Fenerbahçe'deki Ana Cristina'nın performansı sonrası uğradığı şaşkınlıktan bahsetti.

Haberin Devamı

Guidetti 'Mastermind' mıdır?
Hayır. Gioanni Guidetti çalışkandır ve bu oyunculara sahip olduğu için şanslıdır. Ortaya böyle bir karakter koyan bir takımım olduğu için şanslıyım. Kazanmayı biliyorlar. En doğru zamanda nasıl performans göstermeleri gerektiğini biliyorlar. 'Mastermind' diye bir şey yok. Bu daha çok televizyonluk bir şey. Bize ise her gün buradayız. Ne yapacağımızı düşünürüz, staffla çok fazla konuşuruz, birbirimize sorular sorarız. Sürekli olarak hata yaparız. Bu hatalardan ders çıkarmaya çalışırız ki; bir daha yapmayalım.

 

Giovanni Guidettiden olay Fenerbahçe itirafı: Herkes bizden nefret edecek

Mesela, Fenerbahçe maçından sonra sadece teknik ekiple kaç tane hesaplama, kaç tane görüşme yaptık hatırlamıyorum bile. Herkes farklı fikiler getirdi. Bu gerçekten bir ekip çalışması. Biz bunları takıma sunduğumuzda ise takım bunları uygulamaya, çok iyi şekilde antrenman yapmaya hazırdı. Aslında olan şey bütün bunların bir araya gelmesi.

Haberin Devamı

'ANA CRISTINA'YI HİÇ ANLAMADIK'
CEV Şampiyonlar Ligi'ndeki 3-0'lık Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası oyuncularınıza neler söylediniz?
Açıkçası biz ilk maça hazır olduğumuza emindik. Ama Ana Cristina'yı hiç anlamadık. Çünkü hiç 'gerçek' Ana Cristina ile yüzleşmemiştik. Fenerbahçe ile oynadığımız önceki maçlarda Ana ya sahada değildi ya da tehdit oluşturacak kadar iyi değildi. Imoco'ya ve Eczacıbaşı'na karşı inanılmazdı. O maçta biz onu anlayacak kadar hazır değildik. Maçtan sonra bunun hakkında konuştuk. İçinde olduğumuz durum kolay değildi ama hala şansımız vardı.

'MAVİ GÜN' İDMANI
Ertesi güne teoride 'Mavi Gün' koyduk. Mavi Gün'de yapılacak şeyi oyuncu seçer. Çok maçımız olduğunda takımı canlandırmak için yaparız. Tüm oyuncular, dizinde ağrısı olan bir oyuncu hariç, terapi ihtiyacı vardı. Tüm oyuncular güçlü antrenman yapmak istedi. Önceki maçta yaptığımız hatalar üzerine düşündüğümüz bir antrenman yaptık. Mağlubiyet sonrası oyuncular gerçekten kendilerini zorlayarak, daha iyi sıçrayarak inanılmaz yüksek idman yaptılar. Daha sonrası Galatasaray maçımız vardı ve 'Oynamak istiyorum, koç' dediler. O maçı 3-0 kazandık. Fenerbahçe maçından önce güzel bir hazırlığımız oldu. Güzel bir video izledik. Onlara biraz öz güven ve ilham verebilmek için.

Haberin Devamı

Giovanni Guidettiden olay Fenerbahçe itirafı: Herkes bizden nefret edecek

Fenerbahçe'nin 8-4, 9-4'lük üstünlükleriyle oyuna başladık. Oyuncularımızın gözlerine baktığımızda, ilk maçımızdaki gözlerden çok farklı olduğunu anlayabilirsiniz. Bu gözler mucizeyi başardı, çünkü 4-0 kazanmak hiçbir takıma karşı kolay değildir. Fenerbahçe'ye karşı ise hayatta bir kez yaşanacak bir durumdur.

'HERKES BİZDEN NEFRET EDECEK'
Soyunma odasında onları nasıl motive ettiniz?
Bir video izledik. Dünyadaki en ünlü kaykaycılardan biri, Brezilyalı bir kadın. Oyunculara göstermemin sebebi de o maçta ihtiyacımız olan her şeyin bir arada oluşuydu. Videoya kaykaycı 'Herkes benden nefret ediyor' diyerek başlıyordu. Tamam, bu gece herkes bizden nefret edecek. Çünkü elbette Burhan Felek'te bizim taraftarlarımızdan çok daha fazla Fenerbahçe taraftarı olacaktı. Hayatındaki en büyük turnuvayı kazandığı anda kaykaycı en riskli şeyi yapmaya karar verdi. Basit bir şeyi yapmayı seçseydi, büyük ihtimalle kazanacaktı. Ama en riskli hamleyi seçti. Ben de oyuncularıma 'Bugün bu maç basit oynayıp, kazanmayı umabileceğimiz bir maç değil. Bugün risk almayız, cesaretli oynamalıyız' onun yaptığı gibi dedim. Burhan Felek'e girerken onlardan gülümsemelerini istedim.

Haberin Devamı

Giovanni Guidettiden olay Fenerbahçe itirafı: Herkes bizden nefret edecek

KARİYERİMİN EN ZOR MAÇIYDI
Bu maç şüphesiz kariyerimin en zor maçıydı. Bir keresinde Novara'ya karşı ilk maçı 3-0 kaybetmiştik, sonrasında Novara'ya gittik 3-1 kazandık ve ardından altın seti kaybettik. Geçen sene Fenerbahçe'ye karşı altın seti kazandık ama bir önceki haftadan kazanarak gelmiştik. Takımdaki kızlardan hiçbiri, hayatlarında tek bir günde dört set kazanmamıştır. Benim oyuncularımdan istediğim şey, hayatlarında hiç yapmış olmadıkları bir şeydi. Bunun eşi benzeri yok.

'GABİ İLE KAVGA ETTİK'

HERKES YENİ ŞAMPİYON İSTİYOR
Şu anda herkes VakıfBank galibiyetleri izlemekten bitkin. Taraftarlarımız tabii ki mutlu ama bizim dışımızdaki herkes yeni bir şampiyon istiyor. Biz istemiyoruz. Bizim şampiyonluğumuzu başkasının almasını istemiyoruz.

Haberin Devamı

'HAAK'I HİÇ İZLEMEMİŞTİM'
Mesela birkaç yıl önce Isabelle Haak'ı transfer ettiğimde onun neredeyse hiç izlememiştim, 2-3 maçını görmüştüm. Onunla hiç konuşmamıştım. Daha sonra onun ne kadar iyi bir insan olduğunu fark ettik. Gabi'yi transfer ederken ki sebebimiz şuydu; Çünkü dışarıdan görebiliyorsunuz, onda özel bir şey var.

Giovanni Guidettiden olay Fenerbahçe itirafı: Herkes bizden nefret edecek

YORUM YAZ