Arama

Popüler aramalar

Filenin Sultanları'nın yer alacağı Dünya Şampiyonası öncesi çatışmalar artıyor

22 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası öncesi, şampiyonanın düzenleneceği Tayland ve Kamboçya arasındaki çatışmalar giderek artıyor. Şampiyonaya katılacak ülker, turnuvaya kısa bir süre kala güvenlik açısından endişeli.

Filenin Sultanları'nın yer alacağı Dünya Şampiyonası öncesi çatışmalar artıyor

22 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası öncesi Tayland ve Kamboçya sınırındaki arasında şiddetlenen çatışmalarda, turnuvaya katılacak ülkeler için güvenlik endişesi yarattı.

Haberin Devamı

Turnuvanın katılımcılarından biri de Filenin Sultanları olacak. Ay-yıldızlılar sınıra en yakın bölge olan Nakhon Ratchasima'da grup etabı maçlarını oynayacak.

Tayland'daki durumu ve olayla Polonya Voleybol Federasyonu Başkanı Sebastian Swiderski şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda hangi yolu izleyeceğimizi olarak düşünüyoruz. FIVB'den ilk bilgiyi bekliyoruz. Planlarının ne olduğunu bilmek istiyoruz. Bu konuda bir şey yapacaklar mı, yapmayacaklar mı? Daha fazla bilgi almak için biraz zamana ihtiyacımız var. Bu kesinlikle sıcak bir konu ve bunu tartışacağız."

Filenin Sultanlarının yer alacağı Dünya Şampiyonası öncesi çatışmalar artıyor

Öte yandan konuya dair FIVB'den yapılan açıklama ise şöyle;

"FIVB, Tayland ile Kamboçya arasındaki bölgede yaşanan gelişmeleri dikkatle izlemektedir. Dünya Şampiyonası Tayland’da planlandığı şekilde gerçekleştirilecektir. FIVB, turnuvaya katılan tüm ulusal federasyonlar ve organizasyonda yer alan paydaşlarla sürekli iletişim halindedir. Tüm katılımcıların ve ilgili tarafların güvenliği ile refahı en büyük önceliğimizdir."

"Katılımcılar durumu endişeyle takip ediyor. Kamboçya sınırına en yakın yerler; Nakhon Ratchasima ve Bangkok. Bu şehirlerde 16 takım mücadele edecek."

"Önümüzdeki ay Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Tayland ile Kamboçya arasındaki sınır anlaşmazlığı nedeniyle sınırda askeri çatışmalar şiddetleniyor. Çatışmalarda can kayıpları yaşandı ve bölgedeki on binlerce kişi tahliye edildi. Savaş uçakları ve füzeler de kullanılıyor."