MENÜ

Filenin Sultanları'ndan bir galibiyet daha! Peru da karşı koyamadı

Filenin Sultanları, Peru'yu 3-1 mağlup ederek 2024 Olimpiyat Elemeleri'ne 3'te 3 ile başladı. Ay-yıldızlılar, daha önce oynadığı Porto Riko ve Bulgaristan maçlarından 3-0 galip ayrılmıştı. Filenin Sultanları, grubunda ilk iki sırada yer aldığı takdirde olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak.

Filenin Sultanları'ndan bir galibiyet daha! Peru da karşı koyamadı

Dünya ve Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları,2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu üçüncü maçında Peru'yu 3-1 yenerek 3'te 3 yaptı.

Haberin Devamı

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Ay-yıldızlılar, Peru'yu da mağlup ederek üst üste 18'inci galibiyetine ulaştı. Ayrıca elemelerde 3 maç yapan Ay-yıldızlılar, rakiplerine sadece 1 set alma şansı verdi. Filenin Sultanları gruptaki ilk iki maçında Porto Riko ve Bulgaristan'ı 3-0 ile mağlup etmeyi başarmıştı.

Filenin Sultanlarından bir galibiyet daha Peru da karşı koyamadı

Gruptaki rakiplerden Japonya da 2'de 2 yaparken, ev sahibi takım 3'üncü maçını Kosta Riko'ya karşı oynayacak. Grupta ilk 2 mücadeleden galibiyetle ayrılan Brezilya da 3'üncü maçta Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek.

EBRAR MAÇA DAMGA VURDU

Peru'yu 3-1 ile geçen Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt, 22 sayıyla mücadelenin yıldızı olurken 14 sayıyla İlkin Aydın ikinci sırada yer aldı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu galibiyetle yer aldığı B grubunda 3 maçta elde ettiği 3 galibiyetle 9 puan toplayarak ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarından bir galibiyet daha Peru da karşı koyamadı

'PERU GİBİ SAVUNMA YAPARLARSA...'

Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan A Milli Takım kaptanı Eda Erdem Dündar, "Peru bugün çok iyi oynadı. Bir sonraki maçımızda Arjantin ile karşılaşacağız. Onları izlemedik ama orta oyuncuları en iyi hücumcularıymış. Peru gibi iyi savunma yaparlarsa zorlanabiliriz. Ancak her maça olduğu gibi yine kazanmak için çıkacağız" dedi.

Milli oyuncu Hande Baladın ise, "Kazandığımız için çok mutluyuz. Peru inanılmaz bir maç oynadı. Çok iyi defans yaptılar. Biz de aynı şekilde karşılık verdik ve kazanmasını bildik" şeklinde konuştu.

Aslı Kalaç da, "Her turnuvada nazarlık maçlar olur, bu da nazarlığımız olsun. Neticede kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Filenin Sultanlarından bir galibiyet daha Peru da karşı koyamadı

HEDEF İLK 2 SIRA

Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak.

Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, elemelerdeki dördüncü maçında yarın saat 07.00'de Arjantin ile karşılaşacak.

TÜRKİYE-PERU: 3-1
SALON: Yoyogi National
HAKEMLER: Cespedes Lassi Denny Francisco (DOM),Sung Hae-Yoeun (KOR)
TÜRKİYE: Derya, Aslı, Ebrar, İlkin, Kübra, Elif, Simge (Vargas, Cansu, Ayça, Hande)
PERU: Sanchez, De La Pena, Huarachy, Vigil, Guerrero, Ecker, Patino (L) (Montes, Sanchez (L), Ortiz, Yabar, Almedia)
SETLER: 25-18, 25-27, 25-17, 29-27
SÜRE: 1 saat 48 dakika

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, elemelerdeki dördüncü maçında 20 Eylül Çarşamba günü saat 07.00’da Arjantin ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor’dan canlı yayınlanacak.

 Filenin Sultanlarından bir galibiyet daha Peru da karşı koyamadı

YORUM YAZ