MENÜ

Filenin Sultanları Tayland'a son topta kaybetti

Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nın ilk maçında A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tayland'a 3-2 mağlup oldu.

Filenin Sultanları Tayland'a son topta kaybetti

Filenin Sultanları Dünya Voleybol Şampiyonası'nın ilk maçında Tayland'a karar seti sonucunda 3-2 mağlup oldu ve şampiyonaya yenilgiyle başladı.

Haberin Devamı

İlk sete Milliler sayıyla başlarken iki takımın karşılıklı aldığı sayılarla 10-10 eşitlik sağlandı. Filenin Sultanları ilk sette 4 sayı ve 5 sayılık serilerle farkı açtı ve 25-17'lik skorla 1-0 öne geçti.

Filenin Sultanları Taylanda son topta kaybetti

Tayland eşitliği yakaladı

İkinci sete Tayland etkili başladı ve önce 12-8 sonra da 12-16 serilerle öne geçti. Millilerimiz 5 sayılık bir seri yakalayarak 17-16 öne geçti ve karşılıklı sayılar devam etti. Uzatmalara giden ikinci seti Tayland 31-29 kazandı ve 1-1'lik eşitlik sağlandı.

Filenin Sultanları Taylanda son topta kaybetti

Üçüncü set Sultanların

Üçüncü sette Hande Baladın, İlkin ve Ebrar Karakurt'un sayılarına kaptan Eda Erdem'de blok sayıları ile katkı verdi ve Filenin Sultanları üçüncü seti 25-22 kazandı.

Filenin Sultanları Taylanda son topta kaybetti

Chatchu-On'u durduramadık

Maçın dördüncü setinde Tayland'ın ataklarını blokla savuşturmakta oldukça zorlanan Milli Takım, blokla sadece 2 sayı üretebildi. Bu sette 3 servis hatası yapan Millilerimize karşı Tayland 2 hata yaptı. 6 sayılık bir seri yakalayan Tayland seti 25-19 kazandı ve 2-2'lik eşitlik sağlandı.

Haberin Devamı

Karar setinde yapılmayacak hatalar

Setlerde iki kere öne geçtiğimiz maçta karar setine geçildi ve küçük hatalar kazananı belirledi. Ebrar'ın 6 sayı üretmesine karşın küçük hatalar maçın sonucunu belirledi ve Tayland karar setini 15-13, maçı da 3-2 kazandı.

Millilerimizde Ebrar Karakurt 24, Hande 17, Zehra 15, Eda 13, İlkin 12 sayıyla oynadı. Maçın en skorer oyuncusu ise 33 sayıyla Tayland'dan Chatchu-On olurken onu 24 sayıyla Ebrar, 17 sayıyla Hande ve 12 sayıyla Pimpichaya takip etti.

Filenin Sultanları, B Grubu’ndaki ikinci maçında 27 Eylül salı günü TSi 15.00’te Güney Kore ile karşılaşacak. Polonya’nın Gdansk şehrinde oynanacak karşılaşmayı TRT Spor naklen yayınlayacak.

TÜRKİYE-TAYLAND: 2-3

SALON: Arnhem

HAKEMLER: Vladimir Simonovic (İsviçre), Sumie Myoi (Japonya)

TÜRKİYE: Eda, Cansu, Saliha, Zehra, Ebrar, Hande, Simge (L) (İlkin, Meryem, Elif, Ayçin)

TAYLAND: Chatchu-On, Thatdao, Pimpichaya, Ajcharaporn, Hattaya, Nattaporn (L), Piyanut (L) (Sasipapron, Thanacha, Natthanicha)

SETLER: 25-17, 29-31, 25-21, 19-25, 13-25

YORUM YAZ