MENÜ

Filenin Sultanları tarih yazdı! Cumhuriyet'in kızları, Türkiye'nin gururları...

Filenin Sultanları, ABD’de destan yazdı. Önceki gece FIVB Milletler Ligi Finali’nde Çin’le karşılaşan Ay-Yıldızlılar, güçlü rakibini 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu ve Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’ye en güzel hediyeyi verdi. Tüm Türkiye’yi sevince boğan Filenin Sultanları, ülkeler sıralamasında da dünyanın zirvesine yerleşti. Melissa Vargas, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Ayrıca Vargas, Zehra Güneş ve Gizem Örge, Rüya Takım’da kendilerine yer buldu.

Filenin Sultanları tarih yazdı! Cumhuriyet'in kızları, Türkiye'nin gururları...

Filenin Sultanları destan yazdı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi’nde (VNL) sadece ilk şampiyonluk kupasını ülkemize kazandırmakla kalmadı aynı zamanda üst seviye bir organizasyonda Türk voleybolu adına tarihi bir altın madalyaya ulaştı. Türk vatandaşı olan Vargas’ın kadroya katılması ve takımın başına geçen coach Santarelli’yle yeni bir sayfa açan AyYıldızlılar, 2023 Milletler Ligi’nde şov yaptı. Rakip tanımayan Filenin Sultanları finalde Çin’i devirdi, puanını 366’yı çıkardı, ülke sıralamasında 4 basamak atlayıp dünyanın 1 numarası oldu. Şampiyonluğun kapısından döndüğümüz turnuvalar arasında yer alan; Milletler Ligi’nde görevini tamamlayan Filenin Sultanları şimdi rotayı 2023 Avrupa Şampiyonası’na çevirdi. 2017 ve 2021’de 3., 2019’da ise 2.’likle yetinen kızlarımız gözünü Avrupa’nın zirvesine dikti!

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı’ndan tebrik mesajı

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FIVB Milletler Ligi şampiyonluğuna ulaşarak tarihi bir başarıya imza atan, Türkiye’nin gururu #FileninSultanları’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullanırken, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak “A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, Milletler Ligi’nde şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımını yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘Erik Dalı’yla kutladılar

ABD’nin Teksas eyaleti Arlington kentindeki ‘College Park Center’ Salonu’nda ‘Erik Dalı’ türküsü çaldı. Maçın bitiminde Filenin Sultanları destansı zaferini, ‘Erik Dalı’ oynayarak kutladı. Oyuna, İtalyan coach Santra ve uzun süredir Türkiye’de bulunan Küba asıllı Türk vatandaşı Vargas da eşlik etti.

Haberin Devamı

Ebrar Karakurt: Biz daha yolun başındayız

Ebrar Karakurt: “Bir hayal gerçekleşti. Çok şaşkınım ve çok mutluyum. Yıllardır bunun için çabalıyoruz. Eksik olan şey altın madalyaydı. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Biz daha yolun başındayız. İlk altın madalya ama son olmayacak. Aynı başarıyı Avrupa Şampiyonası’nda ve Paris Olimpiyatları’nda göstereceğiz.”

Eda Erdem: Sonunda altın madalyayı aldık

Kaptan Eda Erdem: “Bu bir rüyaydı, inanamıyorum. 2005’ten bu yana milli takım forması giyiyorum. Çok uzun bir maceraydı. Koçumuz Santarelli ile birlikte başarabileceğimize inandık. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Daniele bize ilk günden beri, ‘Kızlar, biz oraya şampiyon olmaya gidiyoruz’ diyordu.”

Santarelli’yle birlikte daha fazla şans

Coach Santarelli’yle birlikte daha fazla şans verilen isimlerin başında gelen; Derya Cebecioğlu, Elif Şahin ve İlkin Aydın Milletler Ligi’nde takıma büyük katkı sağladı. Performans ve skor anlamında özellikle 3 isim, şimdiden İtalyan çalıştırıcının vazgeçilmezleri arasına girdi.

Vargas’a çifte ödül

Haberin Devamı

Milletler Ligi’nde en değerli oyuncu (MVP) ve en iyi pasör çaprazı Melissa Vargas olurken, Gizem Örge en iyi libero, Zehra Güneş ise en iyi orta oyuncusu seçildi.

Başkan Üstündağ: İki turnuva daha var

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: “Cumhuriyetin 100. yılında, Milletler Ligi’nde şampiyon olduk ve dünya sıralamasında ilk sıraya yükseldik. Bunlar kolay değil. İki turnuva daha var, devamı gelecek.”

Daniele Santarelli: Buraya geldiğimde bunu hayal bile edemezdim

2022 Dünya Şampiyonası’nda Sırbistan’la şampiyonluk zaferi yaşanan İtalyan başantrenör Daniele Santarelli, aralık ayında da A Milli Kadın Voleybol Takımımız’la anlaşmıştı. Mayıs ayından itibaren Ay-Yıldızlı ekiple çalışmalarına başlayan Santarelli’nin değişimi, Filenin Sultanları’na yaradı... 42 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, Filenin Sultanları’nı Milletler Ligi’nde ilk şampiyonluk başarısına ulaştırırken, Türkiye’yi de dünyanın zirvesine çıkardı. Ay Yıldızlı ekiple çıktığı ilk sınavından tarih yazarak çıkan Santarelli şunları söyledi: “Her antrenörün görmek istediği şeyi gördüm. Bu kadar oyuncu bir şey için çalıştı. Buraya geldiğimde bunu hayal bile edemezdim. Şu anda birlikte çalıştığım oyuncular, olağanüstü oyuncular. Federasyonumuz çok iyi. Bu sadece başlangıç. Şimdi kutlayacağız. Çok iyi bir iş çıkardık. her zaman böyle devam etmeyecek, çalışmalıyız. Her turnuvayı kazanabiliriz ama kolay değil. Bu hayali yakalayabilmek için buraya geldik”.  

YORUM YAZ