MENÜ

Filenin Sultanları, Bulgaristan'a set vermedi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu ikinci maçında Bulgaristan'ı 3-0 yenerek 2'de 2 yaptı.

Filenin Sultanları, Bulgaristan'a set vermedi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri'nde B Grubu'ndaki ikinci maçında Bulgaristan'ı 3-0 mağlup ederek 2'de 2 yaptı. Filenin Sultanları, elemelerdeki üçüncü maçında 19 Eylül Salı günü TSİ 07.00'de Peru ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 17. GALİBİYET
Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Ay-yıldızlılar, Bulgaristan karşısında da kazanarak üst üste 17. galibiyetine ulaştı. Ayrıca elemelerdeki ilk maçında Porto Riko'yu 3-0'la geçen Filenin Sultanları, Bulgaristan karşısında da rakibine set şansı vermedi.

KAPTANI EDA: İYİ GİDİYORUZ, UMARIM BU YENİLMEZLİK SERİSİNİ DEVAM ETTİRİRİZ
Takım kaptanı Eda Erdem Dündar, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün güzel bir maç oldu. Saha içerisinde eğlenen bir takım vardı. Bulgaristan genç bir takımla oynamasına rağmen hücumda çok akıllı oynadılar, savunmada da bizi zorladılar. Net skorla kazandık. Çok yorulmadığımız, hemen bitirdiğimiz bir maç oldu. Hedeflediğimiz şekilde bitirdik" dedi. 17 maçlık yenilmezlik serisiyle ilgili de kaptan, "İyi gidiyoruz, umarım bu yenilmezlik serisini devam ettiririz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, Bulgaristana set vermedi

SALON: Yoyogi National
HAKEMLER:
Hae-Yoeun Sung (KOR), Agnieszka Michlic (POL)
TÜRKİYE
: Aslı, Vargas, Hande, Eda, Cansu, Derya, Gizem (L) (Ayça)
BULGARİSTAN:
Paskova-Kaneva, Krivoshiyska, Barakova, Becheva, Saykova, Marinova, Pashkuleva (L) (Yordanova, Stoyanova, Koeva, Guncheva)
SETLER:
25-20, 25-19, 25-15
SÜRE:
1 saat 18 dakika

İLK 2 SIRADA BİTİREN DİREKT OLİMPİYATLARA
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Porto Riko ile oynadığı grup aşamasının ilk maçında parkeden 3-0'lık skorla galip ayrılmıştı. Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak. Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın grup aşamasındaki maç programı şu şekilde:

19 Eylül Salı
07.00 | Türkiye - Peru

20 Eylül Çarşamba
07.00 | Türkiye - Arjantin

22 Eylül Cuma
10.00 | Türkiye - Brezilya

Haberin Devamı

23 Eylül Cumartesi
13.30 | Türkiye - Japonya

24 Eylül Pazar
10.00 | Türkiye - Belçika

Filenin Sultanları, Bulgaristana set vermedi

YORUM YAZ