MENÜ

Filenin sultanları birinci oldu

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları hazırlıkları kapsamında katıldığı "Alassio Edison Cup" turnuvasındaki son maçında, ev sahibi İtalya'ya 3-2 yenilmesine karşın, turnuvayı birinci bitirmeyi başardı.

Filenin sultanları birinci oldu

İtalya ile Türkiye arasındaki maç büyük çekişmeye sahne oldu. Hırslı bir oyun sergileyen (A) Milli Takım, setlerde iki kez geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı. Maçın galibi final setinde belli olurken, ay-yıldızlılar, istedikleri oyunu sahaya yansıtamayınca bu seti 15-8, mücadeleyi de 3-2 kaybetti.

Turnuvadaki ilk maçında Rusya’yı 3-1 yenip, ikinci maçında ise İtalya’ya 3-2 yenilen "Filenin sultanları", 4 puan toplarken, Rusya’nın da turnuvadaki diğer maçta İtalya’yı 3-2 mağlup etmesiyle zirvede yer aldı.

Karşılaşma sonrası turnuvaya adını veren ünlü kitap satış mağazası Edison’un direktörü Davide Pozzi, Alassio Edison Kupası’nı takım kaptanı Esra Gümüş’e verdi. Milliler, daha sonra kupayla maçı izlemeye gelen gurbetçi vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

'Turnuvayı en iyi şekilde değerlendirdik
'

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Marco Aurelio Motta, Alassio Edison Cup Turnuva’sını kendileri için iyi bir test
olduğunu söyledi. Motta, İtalya’daki turnuvada İtalya’ya 3-2 yenildikleri maçın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu turnuva olimpiyat oyunları öncesi bizim için iyi bir test oldu. İyi geçen bir turnuvaydı çünkü, iki önemli oyuncumuz Neriman ve Neslihan sakattı, onlarsız oynadık. Takım iyi olduğunu ve yapabileceğini gösterdi" diye konuştu.

Marco Aurelio Motta, Türkiye’ye döndükten sonra bir gün dinleneceklerini ve ardından olimpiyat hazırlıklarının son bölümüne başlayacaklarını söyledi. Takım kaptanı Esra Gümüş ise İtalya’ya 3-2 yenildiklerini ancak rakiplerinden 2 set alınca kupayı kazanmayı garantilediklerini belirterek, "Çok mutluyuz. Hazırlık için geldiğimiz bir turnuvaydı. Eksiklerimiz de vardı. Bence turnuvayı en iyi şekilde değerlendirdik. Artık Londra’ya son bir hafta kaldı. Onu da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Buraya bizi desteklemeye gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ay-yıldızlılar, yarın Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Cenova kentinden yurda dönecek. (A) Milli Takım, olimpiyatlara kadar hazırlıklarını İstanbul’da sürdürecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ