MENÜ

Filenin Efeleri, Portekiz karşısında galibiyet peşinde

Voleybolda Avrupa Şampiyonası heyecanı kadınların ardından erkeklerde devam ediyor Gruptan çıkmak için mücadelesini sürdüren ve 3. maçında Yunanistan’ı yenerek ilk galibiyetini alan Filenin Efeleri, bu seriyi bugün oynayacağı Portekiz maçında sürdürmeye çalışacak.

Filenin Efeleri, Portekiz karşısında galibiyet peşinde

Kadın voleybolundaki Avrupa Şampiyonası heyecanı erkek voleybolunda devam ediyor. İtalya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve İsrail’in ev sahipliğindeki 2023 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda A Milli Erkek Voleybol Takımımız iyi bir giriş yapamasa da 16’lı tur şansını güçlendirmek için galibiyet serisini sürdürmeye çalışacak. Filenin Sultanları, Yunanistan karşısında aldığı ilk galibiyeti, bugün oynayacağı Portekiz maçında da tekrarlamak adına sahaya çıkacak. Mücadele TSİ 20.00’de başlayıp, TRTSporYıldız’dan naklen yayınlanacak. 4 takımın tur atlayacağı grup aşamasında Türkiye eğer 16’lı tura çıkarsa, B Grubu’yla (Slovenya, Hırvatistan, Bulgaristan, Finlandiya, İspanya, Ukrayna) çaprazdan gelecek rakibiyle eşleşecek. D Grubu’nda açılışı, son şampiyon Fransa karşısında yapan Ay Yıldızlılar, güçlü rakibi karşısında elinden geleni yapsa da 3-0 mağlubiyet almaktan kurtulamadı. Çekişmeli geçen Romanya karşısında beklenin altında bir performans ortaya koyan Ay-Yıldızlılar 2-1 düştüğü maçı karar setine taşısa da 3-2 kaybetti, puan hanesine sadece 1 yazdırdı.

Haberin Devamı

2024 Milletler Ligi‘ne ilk kez katılacak

2011 Avrupa Şampiyonası’nda en iyi derecesine ulaşan Ay-Yıldızlılar, 2022 Dünya Şampiyonası’nda da ilk kez gruplardan çıkarak 16’lı turda mücadele etme hakkı kazanmıştı. Filenin Efeleri’nin bu çıkışı, 2023’te de devam etti. Hedefini olimpiyat olarak belirleyen Millilerimiz bu yolda, yeni antrenör Alberto Giuliani yönetiminde adım adım ilerliyor. Bu sezon ilk sınavını CEV Avrupa Altın Ligi’nde vererek bunu şampiyonlukla taçlandıran Filenin Efeleri, üst üste 3. kez katılım hakkı kazandığı FIVB Dünya Challenger Kupası’na şampiyonluğu göğüsledi. Ve bu sonuçla tarihte ilk kez Milletler Ligi’ne katılma hakkı elde etti. Filenin Efeleri şimdi de Avrupa’da en iyisini başarmak için mücadelesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Filenin Efeleri, Portekiz karşısında galibiyet peşinde

YORUM YAZ