MENÜ

Filenin Efeleri 'ilk'lerin peşinde!

CEV Avrupa Altın Ligi, FIVB Dünya Challenger Kupası’nda şampiyonlukların ardından 2024 Milletler Ligi’ne katılım hakkı kazanan A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda da en iyi dereceyi elde etmek için mücadelesini sürdürüyor. Tarihte 4. kez 16’lı tura kalan Ay Yıldızlılar’ın cumartesi günü Slovenya’yı yenmeyi başarırsa ilk kez son 8’e kalacak.

Filenin Efeleri 'ilk'lerin peşinde!

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Şampiyonası’nda üst üstte dördüncü kez son 16 turuna yükseldi. Filenin Efeleri, İsrail’de düzenlenen D Grubu’nda Fransa, Romanya, Yunanistan, Portekiz ve İsrail’le karşılaştı. İlk maçta Fransa’ya 3-0, ikinci müsabakada Romanya’ya 3-2 yenilen milliler, üçüncü maçta Yunanistan’ı 3-1 yenmeyi başardı. Dördüncü maçta çekişmeli geçen Portekiz maçını 3-2 kaybeden milli takım, son müsabakasında ev sahibi İsrail’i 3-0 yenerek grup 4.’sü olarak son 16 turuna yükseldi. 2017, 2019 ve 2021’den sonra 2023’te de son 16 turuna kalan milli takım, üst üste dördüncü kez aynı başarıyı yakalamış oldu.

Haberin Devamı

Giuliani’nin eski takımı Slovenya

Son 16 turunda B Grubu’nu lider tamamlayan Slovenya’yla eşleşen Filenin Efeleri, güçlü rakibiyle cumartesi günü karşı karşıya gelecek. Milliler, grubunda oynadığı beş maçı da kaybetmeyen Slovenya’yı eleyerek, tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. 2 Şubatt’a A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın başına geçen yeni başantrenör Giuliani, 2019–2021 yılları arasında Slovenya’yı çalıştırmış ve Avrupa Şampiyonası’nda bu ülkeyle iki kez final oynama başarısı göstermişti. Giuliani’nin çalıştırdığı Slovenya, 2019’da Sırbistan’a, 2021’de İtalya’ya 3-2 kaybederek gümüş madalya elde etmişti.

YORUM YAZ