MENÜ

Filenin Efeler, Avrupa arenasında!

Voleybolda Avrupa Şampiyonası heyecanı kadınların ardından erkeklerde de yaşanacak. Son yılların çıkış yakalayan ekibi; Filenin Efeleri’nin de yer aldığı organizasyonun açılış maçı bugün oynanırken, Ay Yıldızlılar çarşamba günü ilk maçını Fransa’yla oynayacak.

Filenin Efeler, Avrupa arenasında!

Kadın voleybolunda Avrupa Şampiyonası devam ederken, aynı heyecan bu kez erkek voleybolunda yaşanacak. İtalya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve İsrail’in ev sahipliğindeki 2023 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası bugün yapılacak tek maçla başlayacak. A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın da mücadele edeceği turnuvanın açılış maçı, ev sahibi İtalya ile Belçika arasında oynanacak. D Grubu’nda yer alan Filenin Efeleri ise ilk maçını 30 Ağustos Çarşamba günü, Fransa’yla yapacak. Erkek voleybolunda son yıllarda iyi bir çıkış yakalayan Türkiye, kadınlarda olduğu gibi bu kategoride de ilkleri başardı... 2011 Avrupa Şampiyonası’nda en iyi derecesine ulaşan Ay-Yıldızlılar, 2022 Dünya Şampiyonası’nda da ilk kez gruplardan çıkarak 16’lı turda mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Haberin Devamı

İlk kez Milletler Ligi’ne katılmaya hak kazandık

Filenin Efeleri’nin bu çıkışı, 2023’te de devam etti. Hedefini olimpiyat olarak belirleyen Millilerimiz bu yolda, yeni antrenör Alberto Giuliani yönetiminde adım adım ilerliyor. Bu sezon ilk sınavını CEV Avrupa Altın Ligi’nde vererek bunu şampiyonlukla taçlandıran Filenin Efeleri, üst ste 3. kez katılım hakkı kazandığı FIVB Dünya Challenger Kupası’na şampiyonluğu göğüsledi. Ve bu sonuçla tarihte ilk kez Milletler Ligi’ne katılma hakkı elde etti. Filenin Efeleri şimdi de Avrupa’da en iyisini başarmak için mücadele edecek.

YORUM YAZ