MENÜ

Daniele Santarelli, Giovanni Guidetti'yi yıktı

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası tarihinde 3. defa, ilk altın madalyayı kazanmak için sahaya çıktı. Filenin Sultanları, 2019 finalinde olduğu gibi Sırbistan'la bir kez daha kozlarını paylaştı. Ay-Yıldızlılar, eksik tek madalyası altına, Giovanni Guidetti'li Sırbistan'ı daha önce Dünya Şampiyonu yapan İtalyan Daniele Santarelli ile ulaştı. Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği, dev maçı final setinde 3-2 kazanan Sultanlar, ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Daniele Santarelli, Giovanni Guidetti'yi yıktı

Milletler Ligi’nde ilk şampiyonluğu yaşayan ve dünya sıralamasında zirveye oturan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu sezon 2. kez tarih yazmak için sahaya çıktı. Filenin Sultanları, 3. kez finale çıkma başarısı gösterdiği CEV Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan karşısında ilk altın madalyasını almak için mücadele etti. Türkiye, organizasyonda C Grubu maçlarının 5’ini de kazanmış, 16’lı turda Belçika’yı ve çeyrek finalde de Polonya’yı elemişti. Ay-Yıldızlılar yarı finalde ise son şampiyon İtalya’yı geriden gelerek 3-2’yle saf dışı bırakmayı başardı. Sırbistan'ı nefes kesen maçta final setinde deviren ve güçlü rakibine 3-2'lik üstünlük kıran A Milli Voleybol Takımımız, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

2019 finalini kaybetmiştik

Sırbistan, A Grubu’nda 5’te 5 yaptı ve son 16 turuna kaldı. Son 16 turunda İsveç’i yenerek organizasyonun çeyrek finalinde Çekya’nın karşısına çıkan Sırbistan, yarı finalde de Hollanda’yı geçti. Türkiye ve Sırbistan, 2019’da olduğu gibi yine finalde karşılaşıyor. Başkent Ankara’da oynanan yarı final karşılaşmalarında Türkiye Polonya’yı, Sırbistan da İtalya’yı yenerek finale çıktı. Finalde Türkiye’yi 3-2 yenen Sırbistan, şampiyon olurken, Millilerimiz gümüş madalyada kaldı. İtalya ise bronz madalya elde etmişti.

2023'te rövanşı aldık

Avrupa Şampiyonası’na 2019 yılında ev sahipliği yapan Türkiye’nin başantrenörlüğünü İtalyan Giovanni Guidetti yapıyordu. Zoran Terzic’in çalıştırdığı Sırbistan, Ankara’daki final karşılaşmasında Guidetti yönetimindeki Türkiye’yi 3-2 yenerek şampiyonluk kupasına uzandı. Sırbistan, Brüksel’de 2023'te finalde parkeye Guidetti yönetiminde çıktı. Brüksel'de Sırpları devirdik ve rövanşı aldık.

Haberin Devamı

Tek eksik madalya Daniele Santarelli ile geldi

Filenin Sultanları, eksik tek madalyası altına, Sırbistan’ı daha önce Dünya Şampiyonu yapan İtalyan Daniele Santarelli ile ulaştı.

 

YORUM YAZ