MENÜ

Bakan Osman Aşkın Bak, İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımları'nı kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye'de düzenlenen 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı ile aynı şampiyonada Avrupa İkincisi olan İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı ile bir araya geldi.

Bakan Osman Aşkın Bak, İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımları'nı kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 11-22 Temmuz 2023 tarihleri arasında Karabük Yenimahalle Spor Salonu’nda yapılan 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı ile Avrupa İkincisi olan İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımlarını kabul etti.

Haberin Devamı

Bakanlık merkez binada gerçekleşen kabulde, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, İşitme Engelliler Voleybol Milli Takım antrenörleri ve voleybolcular ile Brezilya'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Badminton Şampiyonası'nda mücadele eden sporcular da yer aldı.
Avrupa şampiyonu İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı'nı ve Avrupa İkincisi olan İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı'nı başarılarından dolayı kutlayan Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, “Güzel bir başarı elde ettiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Ortaya koyduğunuz mücadele için teşekkür ediyoruz” dedi.

“Voleybolda hem milli takım hem kulüpler düzeyinde önemli bir çıkıştayız"

Haberin Devamı

Voleybolda son dönemde alınan başarılara dikkat çeken Bakan Bak, “Voleybolda hem milli takım hem kulüpler düzeyinde önemli bir çıkıştayız. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. Sizler de Karabük’te düzenlenen 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası'nda erkeklerde şampiyonluk, kadınlarda ise ikincilik elde ettiniz. Bizleri gururlandırdınız. Maçlarınızı ekrandan büyük bir heyecanla takip ettim. Elde ettiğiniz başarılarla milletimizi sevindirdiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

"Ülkemize sporda çağ atlatmış bir liderimiz var"

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın spordan gelen birisi olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Bak, “Ülkemize sporda çağ atlatmış bir liderimiz var. Spor karşılaşmalarını yakından takip ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde dezavantajlı vatandaşlarımız için önemli destekler yapıldı. Hem aile hem de spor anlamında ciddi olanaklar sağladı. Sporcularımızın pek çok şampiyonaya katılmasına vesile oldu. Bu anlamda emekleri bulunan önceki dönem bakanlarımıza, Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Bakan Bak, İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımları'nda mücadele eden ve aynı zamanda evli olan Mübeccel ve Cevat Şimşek çiftinin çocukları 6 yaşındaki Arda ve 4 yaşındaki Alya ile de yakından ilgilendi.
Sohbetlerin ardından Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’a milli sporcuların imzasının olduğu forma hediye edild

YORUM YAZ