MENÜ

Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi Hollanda oldu

Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük maçında İtalya’yı 3-0 yenen Hollanda, bronz madalyanın sahibi oldu. Son turnuvanın galibi İtalyanlar ise organizasyonu madalyasız tamamladı.

Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi Hollanda oldu

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda yarı finalde Türkiye’ye kaybeden İtalya ile Sırbistan’a boyun eğen Hollanda, üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Mücadele oldukça çekişmeli başladı. İlk set de iki takım da zaman zaman karşılaşmaya ağırlığını koyarken, Hollanda 25-23 kazandı. İkinci sette de heyecan fırtınası devam etti. Fakat İtalyanlar, 28-26 kaybedince adeta mental olarak bir çöküş yaşadı. 3. sete gidilirken, Hollanda’nın 2-0’lık üstünlüğü vardı. Üçüncü sette 18-14 öne geçen Hollanda, kalan bölümde de hata yapmadı ve 25-20’lik skorla seti, maçı ise 3-0 kazandı.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonasında bronz madalyanın sahibi Hollanda oldu

2. kez bronz aldılar

Bu sonucun ardından son Avrupa şampiyonu apoleti ile organizasyona gelen İtalya, organizasyonu madalyasız tamamladı. Daha önce 1 altın, 4 gümüş kazanan Hollanda ise 2. kez bronz madalyayı boynuna geçirdi. İtalyanlar, daha önceki Avrupa Şampiyonları’nda 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz elde etmişti.

YORUM YAZ