MENÜ

Arina Fedorovtseva, Neslihan Demir'in rekorunu kırdı

Fenerbahçe Opet ile sezona kupa ile başlayan Arina Fedorovtseva muhtşem performansını sürdürüyor. Imoco'yu saf dışı bırakarak yarı finale yükselen ve Sultanlar Ligi'nde seri galibiyet alan sarı-lacivertli ekipte Arina Fedorovtseva, Neslihan Demir'in kırılması güç rekorunu egale etti.

Arina Fedorovtseva, Neslihan Demir'in rekorunu kırdı

CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe, İtalya ekibi Imoco'yu saf dışı bırakarak yarı finale yükseldi. Sultanlar Ligi'nde de seri galibiyetler alan sarı-lacivertli ekipte Arina Fedorovtseva, Neslihan Demir'in kırılması güç rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇ'DEN ÜST ÜSTE 7. GALİBİYET

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 21. haftasında Fenerbahçe Opet, Kuzeyboru'yu 3-0 mağlup etti. Ligin ilk yarısında Aksaray’da oynanan karşılaşmayı 3-2 kaybeden Fenerbahçe, rakibini set vermeden yenerek ligde arka arkaya 7. galibiyetini aldı.

karşılaşmanın setleri 25-15, 25-18 ve 25-15 sonuçlandı. Arina Fedorovtseva 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Ana Cristina De Souza 11, Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar 10’ar sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan oyuncular oldu.

Bu sonuçla ligdeki 21. maçında 17. galibiyetini alan sarı lacivertliler puanını 51 yaptı. 4 maç sonra maç kaybeden Kuzeyboru ise 12. yenilgisini aldı ve 27 puanda kaldı.

PRENS'ACE' ARINA

Arina son 8 maçta toplamda 43 ace bularak inanılmazı güç bir olaya imza attı. Chemik maçlarında 11 Ace atan Rus smaçör sonrasında sırasıyla Eczacıbaşı - 7, Galatasaray - 5, İmoco - 4, Aydın 5, İmoco - 8 ace ve son maçta 3 ace ile maçı tamamladı. Arina Fedorovtseva son 8 maçın 7'sinde tek başına rakip takımdan daha çok ace buldu.

Haberin Devamı

ARİNA, NESLİHAN DEMİR'İN REKORUNU KIRDI

Şampiyonlar Ligi'nde istatistiği bulunan son 19 yıla göre ace rekoru 2006 Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank formasıyla 37 ace atan Neslihan Demir Güler'deydi. Arina Fedorovtseva Imoco karşsında attığı 8 ace ile bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ace sayısını 37'ye çıkardı. Arina, Vakıfbank ile yarı finalde oynanacak mücadelede ace bulursa rekoru tek başına ele geçirecek. Öte yandan Neslihan Demir şu anda VakıfBank Genel Menajeri görevini üstlenirken mücadele esnasında saha kenarında olacak.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ VAKIFBANK

2023 CEV Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde Vero Volley Milano, temsilcimiz VakıfBank’ı konuk etti. Allianz Cloud MILANO’da oynanan karşılaşmayı 25-18, 22-25, 25-22, 21-25, 11-15’lik setlerle maçı 2-3 kazanan VakıfBank Spor Kulübü 2023 CEV Şampiyonlar Ligi’nde Yarı Final’e yükseldi. Fenerbahçe'nin Imoco'yu elemesiyle yarı final eşleşmesi VakıfBank - Fenerbahçe Opet olarak gerçekleşti. Bu durumda CEV Şampiyonlar Ligi finalinde bir Türk takımının yer alması kesinleşti.

Haberin Devamı

AVRUPA'DA TÜRK FİNALİ HAYALİ

Eczacıbaşı Dynavit, İtalyan ekibi Novara'yı yarı finalde saf dışı bırakması halinde ise Türk voleybol tarihine geçecek olay yaşanacak. Buna göre CEV Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez finalde 2 Türk takımı şampiyonluk için mücadele edecek.

Skorer

YORUM YAZ