MENÜ

Vitor Pereira: Kendi karakterimizi ortaya koymalıyız

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın akşam Olympiakos'a konuk olacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik adam maçın zor olacağını belirterek "Kendi seviyemizde oynamalı, kendi karakterimizi ortaya koymalıyız." ifadelerinde bulundu.

Vitor Pereira: Kendi karakterimizi ortaya koymalıyız

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 5. hafta maçında Fenerbahçe, yarın Yunan temsilcisi Olympiakos'a konuk olacak. Önemli maç öncesi Sarı-Lacivertli ekibin teknik direktörü Vitor Pereira açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Vitor Pereira, maçın zor geçeceğini belirterek, kendi seviyelerinde oynamaları gerektiğini dile getirdi. Portekizli teknik adam açıklamalarında ayrıca 2-1 kazandıkları Galatasaray maçına da değindi.

Vitor Pereira'nın açıklamaları şu şekilde:

"Hiç süphe yok ki zor bir maç olacak. İki iyi takımın karşılaşması olacak. Olympiakos bu turnuvalarda tecrübeli bir takım. Uzun yıllar devamlı olarak Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde oynadı. Büyük Avrupa ekiplerine karşı oynamaya alışkın bir takım. Onlarla oynadığımız son maçla ilgili yapmamız gereken düzeltmeler var. Özellikle gol yediğimizde kendi stadımızdaki gibi kontra atak şansları vermemeliyiz. Daha istikrarlı bir performans sergilemeliyiz. Kendi seviyemizde oynamalıyız. Kendi karakterimizi ortaya koymalıyız. Özgüvenli bir şekilde oynamalıyız. Yarın da bu şekilde olacak. Kafamızda 3 puanı almak var. İki taraf içinde üç puanı almak çok önemli. Çünkü gruptaki şans için belirleyici olacak. Umuyorum ki güzel bir maç olacaktır. Hiç şüphe yok ki yarın burada harika bir atmosfer olacak. Tekrardan buraya, su stadyuma dönmek güzel bir his.

Haberin Devamı

"Biz birden fazla sistemde oynamaya çalışıyoruz. Takımı bu şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Farklı takımlarla oynuyoruz, dolayısıyla hem 3’lü hem 4’lü savunmaya oynayabilmek bizim için çok önemli. Bazen maç içinde sisteminizi değiştirebilir ve rakibinizi şaşırtabilirsiniz veya yarın oynayacağınız maçta rakibiniz hangi sistemde oynayacağını bilemez. Bizim için önemli olan istikrarlı performans sergiliyor olabilmemiz. Daha önce de söylediğim gibi futbolun geleceği bu şekilde. Atak halinde ve defans halinde farklı formasyonlar sergileyebilirsiniz. Boşlukların nerede olduğuna bakarsınız. Modern futbol budur. Eğer taktiksel bir kültürünüz olursa farklı sistemleri iyi bir şekilde sergileyebilirsiniz. Önemli olan takımın teknik direktörünün neler istediğini oyuncuların anlaması. En önemlisi futbolcuların oyunu anlaması."

"Galatasaray maçı güzel bir maçtı"

"Olympiakos maçı tercihlerini yarın göreceğiz. Galatasaray maçı güzel bir maçtı ama geride kaldı. Şimdi Olympiakos maçına odaklanmamız gerekiyor. Olympiakos da çok güçlü bir takım. Önemli olan bizim için takımda doğru dengeye sahip olmak. Özellikle son maçta harcadığımız enerjiden sonra yarın olabilecek en iyi koşullarda sahaya çıkmamız gerekiyor. Son maç zor bir maçtı. Yarın ki maçta zor bir maç olacak. Dediğim gibi dengeyi sağlamamız gerekiyor. Çünkü oyuncuların toparlanmaları da birbirinden farklı olabiliyor. Oyuncularla kendi aramızda konuştuktan sonra en dengeli kararın ne olacağına karar verip, yarın ki seçimimize karar vereceğiz."

Haberin Devamı

YORUM YAZ